Analiza – ce spune Equity Invest despre situatia indicilor bursieri, valutelor si aurului in ianuarie 2014

Un articol ce a aparut pe InCome Magazine citeaza parerea expertilor cu privire la situatia si evolutia indicilor bursieri si monedelor in ianuarie 2014. Equity Invest, compania de brokeraj de pe piata romaneasca, a explicat cazul leului si nu numai.

Leul, de la depreciere la apreciere

Daca in prima parte a lunii ianuarie leul a scazut fata de euro, spre finele lunii de inceput a acestui an a recuperat o parte din terenul pierdut. Insa evolutia sa nu se rezuma doar la atat. Reperele cele mai importante in acest sens sunt date de perioada 1-27 ianuarie, timp in care leul inregistra o scadere de 1,6% si de ultimele zile din luna, cand leul s-a apreciat si si incheia luna cu o scadere de numai 0,6% pe pietele financiare.

Decizia luata de FED – reducerea bugetului pentru achizitii – avea sa loveasca dur in toate monedele, dar leul s-a mentinut la un curs mai bun decat alte monede. Equity Invest opineaza in acest sens ca leul a fost atipic, iar explicatia lor vine cu o posibila interventie a BNR ce a dorit evitarea speculatiilor fata de moneda nationala.

Daca fata de euro leul a recastigat teren, nu acelasi lucru s-a intamplat fata de dolar. Cel din urma a crescut cu 2,5% fata de leu.

Evolutia surprinzatoare a aurului conform raportului Equity Invest

Pretul aurului a cunoscut si el o ascensiune pentru ca mai apoi sa fie mai temperat, si in acest caz masura luata de FED avand o contributie.

Insa actiunile Facebook si-au pastrat un ritm mai bun, incepand anul cu o crestere pe piata financiara de 14%. Articolul “Cele mai interesante evoluţii din ianuarie: leul, aurul, indicii bursieri si Facebook” ce il gasesti pe InCome Magazine aduce in prim plan si detalii privind evolutia bursei conform directorului general adjunct al Equity Invest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *