implant dentar dental premier

Ai un vis de a avea dinți perfecți? Cu Dental Premier visul devine realitate

Igiena dentară este importantă pentru toată lumea. Totuși, pot apărea diverse afecțiuni dentare care să ducă la eventuale afecțiuni ale dinților. Din fericire, stomatologia a evoluat și astăzi avem posibilitatea să tratăm diferite afecțiuni ale dinților sau să înlocuim dinții lipsă cu implanturi dentare.

Dacă ești în căutarea informațiilor referitor la procedura de implantare a dinților sau despre eventualul tratament, vezi aici.

Ce este un implant dentar?

Implanturile înlocuiesc dinții care lipsesc. Orice pacient își dorește un zâmbet strălucitor și un aspect frumos și mulți apelează la implanturile dentare, deoarece este o soluție eficientă de a avea o dantură estetică. Procesul de implantare decurge în mai multe etape și necesită timp, fiind o operație complexă.

Efectele pozitive ale implantului dentar

Implantul are efecte pozitive, ca de exemplu implanturile au textură naturală, adică imită întocmai dinții naturali.

  • Implanturile îmbunătățesc funcția de masticație.
  • Implanturile fiind o structură rigidă ajută la mestecarea alimentației și desigur că nu se produc carii sau alte afecțiuni care pot dăuna dinților.
  • Implanturile rezistă în timp ceea ce ajută la a avea un aspect plăcut un timp îndelungat.

Tipurile de implanturi dentare folosite

După ce stomatologul efectuează o analiză a danturii el va apela la diferite tipuri de implanturi, în funcție de dantura pacientului. Astfel, sunt implanturi ce diferă în funcție de suprafață, adică ele pot fi netede sau cu striații. După formă implanturile sunt cilindrice, conice, trapezoidale și plate. Implanturile dentare se pot fixa în două moduri: endostal, ceea ce înseamnă fixarea în os, fiind cel mai folosit tip de fixare, subperiostal, fixarea pe os și transosos, fixarea prin os.

Când este nevoie să recurgem la un implant dentar?

Pentru a ști dacă este sau nevoie de un implant cel mai bine este să respectăm recomandarea medicului stomatolog, care, după o serie de investigații va decide asupra nevoii de implant. În general, un implant se montează atunci când lipsesc dinți, implantul fiind o metoda eficientă de a oferi danturii un aspect nou.

Este important aspectul osului pe care se va opera implantul, adică dacă este sau nu prielnic pentru o astfel de operație. Problemele de sănătate pot fi un impediment pentru montarea implantului dentar, deoarece pot afecta vindecarea osului. Desigur și răbdarea este un aspect important. Recuperarea durează între 3 și 6 luni, ceea ce pentru unii poate fi o provocare.

Întreținerea implantului dentar

Îngrijirea implanturilor este la fel ca și îngrijirea dinților naturali. Se vor efectua vizite regulate la stomatolog pentru a verifica starea implanturilor și că dinții și gingiile sunt sănătoase.

Neglijarea igienei implanturilor pot duce în timp la diverse probleme de sănătate orală. Una din probleme este sângerarea în jurul implantului, care se manifestă prin roșeață și slăbirea gingiei. Această problemă poate fi tratată dacă se începe la timp procesul de tratamente. Dacă este lăsată să avanseze această problemă se poate ajunge la pierderea osoasă și eventual îndepărtarea implantului. Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială Dental Premier.

Contact:

+40758.791.817

contact@dentalpremier.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *