librariamaranatha.ro

Vremurile schimbatoare si linistea sufleteasca – cum te ajuta materialele crestine

Vremurile sunt nesigure, iar ritmul in care toate se schimba, modificarile pe care societatea le imbratiseaza inconstienta de multe ori sunt confuze pentru cei care cauta sa aiba linistea sufleteasca ca au trait cum trebuie, potrivit cuvantului biblic si invataturilor crestine.

Si tu esti mai mult ca sigur deseori framanat de griji pamantesti, te confrunti cu stari de neliniste. Asta se intampla din cauza ca traim intr-o lume in care se da permanent o lupta – intre curatie si pacat. Deseori se intampla sa fii cuprins de durere, de tristete, dar mai ales de suferinta sufleteasca. Nu te doare propriu zis nimic, insa te confrunti cu o stare persistenta de neputinta, nu iti gasesti linistea. Este momentul in care cauti stabilitate, o metoda de a echilibra situatia.

Nu este intocmai o misiune usoara sa iti recapeti starea si sa ai din nou liniste sufleteasca. In acest sens, poate mai eficienta decat orice alte solutii este puterea cartilor, a celor crestine de aceasta data. Sunt unele poezii crestine, carti, povestiri in care te regasesti, care parca au fost scrise special pentru tine. Acestea sunt cele care te pot ajuta sa privesti cu speranta catre viitor. Desi e greu de crezut, mai ales cand iti simti sufletul apasat, poti sa privesti senin spre orice incercare si dificultate cu care te confrunti in viata.

Cum te pot ajuta materialele crestine cand te afli in cautarea linistii sufletesti?

Daca nu esti intocmai genul de persoana care sa lectureze carti si poezii crestine, o astfel de idee ar putea parea putin neobisnuita. Cand insa esti familiarizat cu aceastea, o carte buna poate fi restartul de care ai nevoie. Te poti regasi cu ajutorul lor si mai mult decat atat, poti deveni un model pentru ceilalti. Nici nu iti imaginezi cati tineri au nevoie de indrumare, mai ales cand anturajele in care se invart ii consuma, ii fac sa isi piarda rostul in viata.

O simpla poezie crestina poate fi pentru unul dintre prietenii tai sau pentru o cunostinta semnalul de trezire de care are nevoie pentru a fi mai responsabil fata de sufletul sau. De cele trupesti, de bunastare, de o locuinta moderna si o viata fara lipsuri se preocupa oricine, insa cati se mai gandesc la suflet ? – caci si acesta trebuie ingrijit, si el are nevoie de hrana.

Un alt mod in care astfel de resurse crestine te pot ajuta este prin defocusarea de la grijile zilnice. Atunci cand ceva te apasa, cu greu te concentrezi sa iti indeplinesti sarcinile de peste zi, sa fii amabil si o prezenta placuta in orice vreme.

Ar trebui sa incerci sa iti aloci cateva minute macar in fiecare zi pentru a te delecta cu un capitol dintr-o carte crestina, chiar din cele recomandate pentru anumite stari. Inainte sa razi sau sa treci peste aceasta idee, incearca sa iti imaginezi cum ar fi cand grijile tale ar incepe sa para neinsemnate in comparatie cu starile din cele mai dificile cu care se confrunta omenirea.

Da, este dificil sa iti pastrezi linistea sufleteasca in aceste vremuri schimbatoare, cand totul in jur te atrage, chiar daca nu este spre folosul tau. Asta nu inseamna insa ca este imposibil. Daca ti-am captat atentia si vrei sa acorzi o sansa materialelor crestine, poti comanda volume de poezii, carti crestine sau Biblia in diverse variante, la preturi accesiblie, de pe librariamaranatha.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *