vorbe duh

Vorbe de duh pe pat de moarte

vorbe duhMai multe personalitati vin cu vorbe mari si de duh atunci cand sunt pe patul de moarte. Printre acestea se numara si actori, artisti, fizicieni, oameni de stiinta, cantareti, conducatori ai lumii, dar si functionari obisnuiti care au facut ceva in viata. Uite care sunt vorbele lasate de cativa dintre acestia la sfarsit de viata.

  • Marie Antoinette, regina Frantei. Dupa ce a calcat din greseala pe piciorul calaului ei in timp ce urca spre ghilotina, regina decapitata se pare ca a spus: “Scuze. Nu am facut-o cu intentie.”
  • Michel de Nostradamus, vraci si posibil ghicitor. Acesta a facut o ultima predictie corecta atunci cand a spus: “Nu ma veti mai gasi in viata pana la rasarit.”

  • John Adams, cel de-al doilea presedinte al Statelor Unite ale Americii. Adams si Thomas Jefferson au inceput drumul ca rivali in lupta pentru presedintie, insa au devenit prieteni mai tarziu in viata. In timp ce Adams era pe patul sau de moarte, la data de 4 iuliem ultimele sale cuvinte au fost: “Thomas Jefferson supravietuieste.” Jefferson se pare ca, de fapt, murise cu cateva ore inainte, tot pe data de 4 iulie, de ziua Americii.
  • Sir Arthur Conan Doyle, scriitor si fizician, cunoscut pentru crearea operei literare Sherlock Holmes. Acesta se pare ca i-a spus nevestei lui: “Esti minunata.”

  • Ludwig van Beethoven, compozitor si pianist. Unele rapoarte sustin ca Beethoven, care era surd la finalul vietii sale, a spus: “Voi auzi din nou in ceruri.”, in timp ce alte surse sugereaza ca ar fi spus: “”Plaudite, amici, comedia finita est” (Aplauze, prieteni, comedia s-a sfarsit). Insa, totusi alte peraoane spun ca dupa ce un editor i-a dus cmpozitorului in jur de 12 sticle de vin, ultimele sale cuvinte au fost “Pacat, pacat, prea tarziu!”.

  • James Brown, cantaret. “Voi pleca depare de voi diseara.”
  • Thomas Edison, inventator si om de afaceri. Chiar inainte sa moara, Edison s-a trezit din coma, si-a deschis ochii si se pare ca i-ar fi zis sotiei lui: “Este foarte frumos acolo.” Probabil se referea la privelistea care se vedea pe fereastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *