produse porumbei

Despre ce, cum si cate vitamine sunt administrate porumbeilor

Crescatorii de porumbei vor cauta mereu solutii pentru a-si imbunatati metodele aplicate, cu privire la cresterea si ingrijirea pasarilor. Mai ales cand intentia este de  a participa curand la competitii, desi in domeniu nu au o experienta vasta, tin cont de suplimente, vitaminte pe care le ofera porumbeilor, pentru a le creste performantele. Cat este de corect astfel?

Conform specialistilor in domeniu, proteinele, grasimile, carbohidratii, mineralele si vitaminele, alaturi de apa sunt elemente esentiale pentru ca organismul acestor pasari sa functioneze. Explicativ, de proteine vor avea nevoie pentru crestere, cat si pentru energie. Cantitatea optima difera de la caz la caz, intrucat necesarul se schimba in functie de anotimp, stare de sanatate, naparlire, perioada de reproducere etc.

Grasimile sunt si ele necesare. De fapt acestea sunt sursa principala de energie. Daca in mod normal hrana lor contine pana la 5% grasimi, in perioade de competitie spre exemplu aceasta poate fi de pana la 9%.

Cat despre necesarul de vitamine pentru porumbei acesta se adapteaza de asemenea in functie de necesitate. Elemente precum calciu, magneziu, clor, fosfor, potasiu, sodiu sunt necesare pentru orice porumbel. In mod special, acestia au nevoie de calciu si fosfor. Atentie insa, nici prea mult nu este bine intrucat organismul va elimina fara sa aiba contributie benefica.

Crescatorii apeleaza de obicei la Produse Columbofile cu mix de vitamine si minerale. O varianta practica este alegerea celora care se dizolva in apa. De obicei producatorii specifica pe produs care sunt indicatiile de administrare, dar asta nu inseamna ca un crescator nu trebuie sa fie bine informat.

Reguli general valabile

  • Vitaminele sunt esentiale in cazul porumbeilor inchisi. Acestia nu isi procura hrana complexa din natura, asadar au nevoie de suplimente in acest sens.
  • Desigur ca nu in toate perioadele vitaminele sunt administrate. Acestea sunt furnizate in primul rand de hrana de calitate si diversa.
  • Pentru adeptii de produse naturale pentru porumbei de la Radu Duo varianta de vitamine este un necesar doar din cand in cand sau ca refacere dupa un concurs. A nu se face abuz de acestea.
  • Faptul ca porumbeii sunt vitaminizati nu inseamna ca vor fi feriti de orice boala. Asadat vaccinarea ramane o masura necesara de preventie contra unor boli.
  • Un organism sanatos, viguros si antrenat va face fata concursurilor, stiind sa revina acasa. De aici si diversele opinii despre administrarea de vitamine. Acestea pot fi un stimul pentru a sustine antrenamentele, pentru a ajuta porumbeii sa se antreneze si sa isi sporeasca nivelul e efort. Totusi nimic nu garanteaza ca aceasta este solutia pentru a avea campioni.

In primul rand conteaza ca pasarile sa fie de calitate. Mai apoi, tine de metoda de crestere. Nu va grabiti sa introduceti in concursuri porumbei care nu sunt suficient antrenati. Vitaminele vor ajuta la intarirea imunitatii, in perioade de refacere, dar nu vor face dintr-un porumbel un campion.

Atunci cand sunt necesare vitamine, minerale de calitate o recomandare este produsecolumbofile.ro.