Viata postnatala

Pentru fiecare dintre noi cel mai important este sa avem  un copil si sa il crestem. Dupa ce devenim parinti este foarte greu sa mai facem aceleasi lucruri sa mai avem aceleasi obiceiuri ca inainte. Sigur ca cresterea unui copil presupune destul de multe sacrificii si compromisuri. Nu mai putem sa facem aceleasi lucruri dupa ce suntem parinti si avem anumite responsabilitati si anumite sarcini de indeplinit. Iata cateva lucruri pe care nu vei mai putea sa le faci dupa ce devii parinte:

Daca pana acum tu si partenerul tau va hotarati si erati imprevizibili in ceea ce priveste vacantele sau escapadele se pare ca nu veti mai putea sa faceti acest lucru. Asadar, daca pana acum obisnuiati sa va hotarati sa mergeti la mare si va faceati bagajul in 2 ore si mai apoi plecati, se pare ca nu veti reusi sa faceti acest lucru. Este foarte important sa ii acordati timpul copilului si sa contientizati faptul ca de acum copilul este cel care trebuie sa fie cel mai rasfatat.

De acum va trebui sa iti permiti putina flexibilitate si sa faci toate planurile astfel incat sa iti incluzi micutul. Asa vei reusi sa il faci pe copilul tau sa se afle pe primul loc. Chiar daca vei simti ca faci aceleasi lucruri in fiecare zi trebuie sa accepti ideea si sa i te conformezi.

De asemnea, se pare ca de acum inainte nu vei mai putea sa ai o viata sociala chiar atat de activa precum aveai inainte sa ai un copil. De acum inainte va trebui sa renunti la escapadele, plimbarile sau terasele la care luai parte in fiecare seara cu prietenii tai. Trebuie sa fii contient ca nu mai poti sa faci aceleasi lucruri ca pana acum si ca trebuie sa te conformezi si sa fii un parinte ca la carte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *