Ultima strigare pentru sterilizarea canina

Pentru ca acolo unde legea spune nu mai poti sa pui la indoiala sfarsitul acestui an aduce si un ultim strigat pentru cei care inca nu si-au sterilizat cainele. De la 1 ianuarie 2015 intra invigoare legea care aplica amenzi pentru cei care nu respecta intocmai prevederile sale.

Ce inseamna asta. Cainii pe care ii detii trebuiesc inregistrati oficial vorbind si sterilizati ori in caz contrar se aplica o amenda de 5000 de lei. Sunt si mici exceptii ce tin de acei caini de vanatoare spre exemplu, cei care sunt cu pedigree sau cainii care sunt intr-o conditie medicala proasta si prin urmare interventia chirurgicala de castrare sau sterilizare nu ar putea fi una cu succes suportata.

Mai mult decat atat, aceeasi lege prevede ca orice caine inregistrat cu stapan, oficial, in acte sa poarte si un cip. O baza de date in acest sens va face ca orice stapan iresponsabil sa fie gasit is tras la raspundere in cazul problemelor. Se intentioneaza astfel sa se previna abandonul si sa se reduca numarul de caini de pe strazi, numarul atacurilor canine si asa mai departe.

Fara doar si poate se necesita ca orice stapan de caine sa respecte legea. Asa ca inevitabil incepe si selectia cu privire la locul ales pentru sterilizare. Vei cauta cu siguranta in lista de clinici veterinare Suceava pentru a te interesa ce dotari are fiecare in parte. Ce conteaza mai mult decat partea superficiala de a te orienta spre pret? Sa nu uitam ca la mijloc sta si preocuparea stapanului cat si dorinta de a face totul la un inalt nivel. Operatia in sine implica proceduri complexe si o perioada de recuperare asa ca unii stapani aleg o clinica de top tocmai din ideea de a avea un sprijin in toti pasii definitori.

O clinica care se respecta iti ofera conditii excelente pentru operatia cainelui. Si stii cum se intampla, unde dai si unde crapa, o data cu nevoia de consultatie si examinare, cu analizele premergatoare unei operatii ai putea descoperi ceva nereguli in starea de sanatate a cainelui. Totul trebuie rezolvat in masura in care operatia sa poata sa aiba loc.

Alege intelept si alege nu numai sa respecti legea ci si sa respecti devotamentul pentru cainele, animal de companie. Interesul si selectia clinicii veterinare la care sa mergi este un prim pas in acest fel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.