Tutorial creare Google Custom Search pentru WordPress

WordPress, in ciuda functionalitatii exceptionale pe care o ofera pentru bloggeri si site-uri in general, are mici scapari. Este vorba despre cateva lucruri care ii lipsesc si care pur si simplu nu-i reusesc. Una din aceste probleme apare si in momentul in care vorbim de functia de search a platformei, lamentabila dupa cum spun cei multi.

Lamentabila pentru ca plugin-uri pentru wordpress se descurca mult mai bine. Ai de unde alege insa asta inseamna sa stai sa instalezi cateva zeci de plugin-uri, sa le customizezi, sa vezi care merge mai bine cu site-ul tau. Daca nu vrei asta, ar trebui sa incerci sa-ti creezi un motor de cautare Google Custom Search. In continuare, prezentam modul exact in care poti sa faci asta.

Adding Google Custom Search in WordPress

Tutorial creare Google Custom Search pentru WordPress

Pentru inceput, viziteaza Google Custom Search Engine, accesand acest link. Odata ce ai ajuns la pagina cu pricina, logheaza-te cu un cont Google. Da click pe New Search Engine si pune la dispozitie url-ul site-ului tau. Acel url va deveni si nume al motorului tau propriu de cautare, in panoul de admin al Google Search Engine. Da click pe butonul Create pentru a putea merge mai departe.

Va aparea o notificare care iti va confirma ca ati creat cu succes, propriul motor de cautare custom. Ai la dispozitie o optiune de a adauga acest motor nou de cautare pe site-ul tau. Pentru aceasta, trebuie sa dai click pe Get code.

Vei primi un cod pe care il ve folosi mai tarziu pe site-ul tau. Mergi asadar la site-ul tau in panoul Admin. Mai apoi, mergi la Appearance respectiv Editor. Cauta fisierul searchform.php si introdu codul acolo. Se poate ca fisierul sa fie gol sau sa nu existe deloc. Nu iti fa nici un fel de griji. Doar creaza-l sub forma unui fisier notepad in calculator si apoi incarca-l pe site prin FTP. Gata. Acum nu-ti mai ramane decat sa adaugi widget-ul Search in sidebar si te poti bucura de avantajele unui motor complex.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *