Topul celor mai bune 10 filme din 2013

10. Frozen

Photo: Walt Disney Pictures

E greu sa displaci animatia Frozen care aduce o cu totul noua era a Disney, melodii bestiale interpretate de voci superbe, si un nou stil, modern, copiat dupa stilul “Little Mermaid”.

9. Short term 12

Photo: Cinedigm

Iata un film de care multi poate ca inca nu au auzit. Inspirat dupa o poveste scurta cu acelasi nume, filmul surprinde prin intercalarea uluitoare de momente, trecand cu usurinta de la comedie la scene care te fac sa-ti dea lacrimile.

8. Inside Llewyn Davis

Photo: CBS Films

O poveste pusa in scena superb. Este vorba despre un tanar cantaret de folk pe care norocul pur si simplu il paraseste. O adevarata capodopera cinematografica filmand “mizeria unei vieti”.

7. The Hunger Games: Catching FirePhoto: Lionsgate

Sa nu te miri. La urma urmei, care a fost ultima adaptare buna a unei trilogii scrise? Filmul urmareste superb actiunea expusa in carte si personal, abia astept si ultima parte, ecranizare a volumului 3.

6. Her

Photo: Warner Bros. Pictures

Cine ar fi crezut ca un om ar putea sa se indragosteasca de un sistem de operare? Iata povestea emotionanta, exemplu evident pentru ce am putea sa ajungem la nivelul la care se afla tehnologia din zilele noastre.

5. Dallas Buyers Club

Photo: Focus Features

O poveste cutremuratoare a unui electrician texan care lupta cu institutiile medicale si cu companiile farmaceutice. El se afla in cautarea uni tratament pentru HIV.

4. The Wolf of Wall Street

Photo: Warner Bros. Pictures

Cinematografie pura ce exemplifica universul financiar din inceputul anilor ’90. Un film care iti da in fiecare secunda senzatia ca ceva rau urmeaza sa se intample.

3. American Hustle

Photo: Columbia Pictures

Un film impresionant ce ecranizeaza cel mai grozav scandal din anii ’70. Poveste unui excroc genial care lucreaza alaturi de partenera lui seducatoare.

2. Gravity

Photo: Warner Bros. Pictures

Sandra Bullock si George Clooney sunt unicii actori ai unei opere de arta. Un spectacol vizual pe o nava spatiala.

1. 12 Years a Slave

Photo: Fox Searchlight

Un barbat de culoare, liber, este rapit si vandut pentru sclavie. Timp de 12 ani, barbatul este tinut ca sclav si vandut de la un stapan la altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.