tableta pentru copii

Tabletele: fac copiii mai destepti

Inca din Octombrie 2011, un studiu realizat de organizatia internationala PBS Parents a descoperit faptul ca pana la 45% din parintii ce au copii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani cred ca tehnologia ofera un potential educational imens si numai 15 procente sunt de parere ca tehnologia nu poate reprezenta nimic altceva decat divertisment si distragere.

Daca ai deja o tableta pe care o foloseste si copilul tau, se bucura de asta probabil la fel de mult ca si tine. Daca te gandesti sa-i oferi propria tableta, alege cu grija din cele care ofera cel mai mare potential educational.

Tablete pentru cei mici

Copiii se invata usor sa foloseasca o tableta, asa dupa cum au descoperit doi profesori de la Universitatea New Hampshire, studiind scrisul si desenatul pe tableta in cazul copiilor mici. Desi o tableta nu va inlocui obiectele traditionale cum ar fi markerele si creioanele, tabletele vor incuraja si mai mult invatatul in cazul copiilor. Ei au nevoie sa fie mereu “in priza” si tehnologia ii ajuta in acest sens.

Diferentele de hardware

O tableta cu caracteristici complete ofera o experienta mai buna decat tabletele specifice realizate de companiile de jucarii. Dispozitivele pentru copii au ecrane cuprinse intre 3.3 si 5 inch si ajung aproape de rezolutia unui iPad. Modelele dependente de un stylus sunt printre cele mai folosite.

Invatat si amuzament

Odata ce ai achizitionat o tableta speciala pentru copii, o poti conecta la un computer si poti instala de pe site-ul producatorului softuri speciale pentru a personaliza tableta copilului tau. Poti sa instalezi o multime de jocuri educative, aplicatii de scris si desenat si chiar diferite aplicatii video interesante.

Multe din ele ajuta la imbunatatirea capacitatilor de a calcula, de a percepe si de a invata. Totusi, o tableta complexa cum ar fi un iPad sau o tableta cu Android vor oferi foarte multe posibilitati, datorita sutelor de mii de aplicatii ce pot fi instalate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *