Superstitii populare americane

Ei bine, chiar daca noi credem sau nu trebuie sa fim de acord cu faptul ca superstitiile sunt adevarate sau nu, trebuie sa recunoastem si sa stim ca fiecare persoana este diferita si libera sa creada daca crede in superstitii sau nu crede.

Exista anumiti oameni care se ghideaza doar dupa superstitii in timp ce altii nu sunt deloc de acord cu ele pentru ca stiu deja ca biserica nu le accepta si sunt cu totul impotriva lor.

Exista cateva superstitii care sunt de-a dreptul amuzante. Iata care sunt aceste superstitii care incojoara intreaga lume.

Coaja de oua

Ati auzit vreodata despre o superstitie care spune ca trebuie sa strivim cojile de la oua dupa ce le folosim? Ei bine, aceasta superstitie spune ca daca nu strivim cojile de la oua, va veni o vrajitoare in miezul noptii si isi va face o barca din ele cu care va merge in larg si va aduce ploaia.

Prajitura de Craciun

Celebra prajitura pentru Craciun… sigur ca s-a facut o superstitie si pe seama acestui subiect. Se pare ca toata lumea trebuie sa contribuie la prepararea acestei prajituri pentru a se feri de ghinion in noul in an. Se pare ca fetele si baietii necasatoriti trebuie sa contribuie mai mult la prajitura daca vor sa se casatoreasca in anul respectiv.

Orez la cununie

Ei bine, aceasta superstitie se face si la noi iar acest lucru nu ne mira absolut deloc. Se pare ca orezul simbolizeaza prosperitate, avere, fericire in cuplu care se arunca asupra mirilor.

Ouale cu noroc

Se pare ca  oamenii sparg foarte multe oua pe terenul agricol pentru a avea anul urmator o cultura foarte bogata. De asemenea, se spune ca ca ouale pot fi folosite pentru a se rpevesti viitorul. Mai exact daca gasesti un ou cu 2 galbenusuri inseamna ca te casatoresti foarte repede.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.