stop alergeni

Stop alergenilor

stop alergeni
stop alergeni

A-ti pastra locuinta curata este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti evita alergenii din interior. Insa curatarea cu chimicale dure si toxice poate duce la iritarea cailor nazale si poate agrava  simptomele de alergie.

Incearca in schimb sa cureti casa cu produse naturale si obisnuite cum ar fi otet de mere sau cu bicarbonat de sodiu. Si foloseste un aspirator care sa aiba filtru bun de praf pentru a capta totodata si alergenii. Daca alergiile tale sunt severe, poti lua in considerare ca altcineva sa faca curatenie in casa si nu tu.

Incearca sa faci niste infuzii cu abur. A inhala aburi este o cale usoara prin care poti scapa de congestia nazala si poate usura respiratia atunci cand ai parte de alergii dure. Apleaca-ti fata peste un lighean plin de apa  si pune-ti pe deasupra capului un prosop pentru a prinde toti aburii si pentru a te folosi de beneficiile lor.

Sau pur si simplu ai putea sta in baie cu dusul deschis dat la o temperatura foarte ridicata. Foloseste aceasta tehnica de mai multe ori pe zi pentru a te elibera de simptomele enervante. Te poate ajuta si cu raceala si gripa.

Evita fumul de tigara sau alte tipuri de fumuri. Fumul de tigara iti poate agrava alergiile si simptomele ce duc la acestea, iti poate ruina viata, poate duce la ochi aposi, la mancarime, stranuturi si la nas infundat. Daca fumezi tu, lasa-te, si cere si celorlalti din jur sa faca asta sau cel putin sa faca asta in preajma ta.

Incearca sa eviti locurile in care se fumeaza, optand pentru restaurante si localuri pentru nefumatori, cluburi de noapte sau camere de hotel curate si fara efecte de fum. Evita si alte surse de fum care iti pot inrautati simptomele, cum ar fi spray-urile cu aerosoli si fumul care se degaja de la sobele cu lemne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *