grup-pompare

Stii care e cea mai simpla si eficienta metoda de pompare a apei la bloc?

 

Alimentarea cu apa este un lucru fara de care nu putem traim, indiferent ca ne aflam la casa sau la bloc. De altfel, apa curenta nu mai reprezinta de mult un lux, ci o adevarata necesitate, ce contribuie la buna desfasurare a vietii noastre. Cu toate acestea, sistemul de captare si de pompare a apei depinde, in cea mai mare masura, de catre conditiile fizice ce se gasesc in stratul acvifer.

De altfel, nu oricine se poate bucura de un strat de apa cat mai aproape de nivelul solului, astfel ca, majoritatea oamenilor trebuie sa gaseasca noi modalitati de captare a apei din stratele mai adanci, unde se afla acviferul, pentru a beneficia de apa curenta. Insa, pana a ajunge la procesul de captare, trebuie sa intelegem ce anume inseamna “strat acvifer”- acesta este un start prin intermediul caruia apa poate circula sub sol; poate avea un nivel liber- apa ramane mereu sub limita superioara a stratului acvifer; nivel artezian- nivelul apei il depaseste pe cel al terenului; si, in final, nivelul ascendent- este acela in care apa trece peste fata superioara a stratului acvifer dar, chiar si in aceste conditii, ramane sub sol.

Cu toate acestea, captarea apei din subsol este un proces ceva mai complicat, ce necesita forare dupa apa, prin realizarea de puturi sau fantani. Insa, odata ce apa a fost captata, utilizatorii se pot bucura de apa curenta in locuinta, cu ajutorul pompelor submersibile sau a hidrofoarelor, ce pompeaza apa in casa, la debite normale.

Alimentarea privata cu apa

In lipsa unui sistem de canalizare din partea statului, localnicii unui oras sau sat trebuie sa se gandeasca la solutii accesibile si eficiente de alimentare a casei personale cu apa curenta. Insa, pentru a se evita riscul contaminarii apei cu diverse particule solide, specialistii recomanda utilizarea de instrumente specifice, care sa inlature orice fel de problema de acest tip.

Ce este o sursa de alimentare privata de apa?

In termeni generali, o sursa privata de alimentare cu apa se refera la lipsa unui sistem de canalizare asigurat de o companie de profil- adica, nu exista nicio retea de aprovizionare cu apa curenta in locuinta. De exemplu, in Romania, o buna parte a locuitorilor din mediul rural nu beneficiaza de alimentare cu apa de la stat, existand si unele zone- noi construite- din orase, ce se confrunta cu aceeasi problema.

Cu toate acestea, o astfel de problema poate fi rezolvata cu ajutorul pompelor submersibile, a hidrofoarelor sau a unui grup pompare apa bloc, acestea fiind instrumente ce fac ca procesul de alimentare cu apa a unei locuinte sa se realizeze in cele mai sigure conditii, pe aceasta cale furnizandu-se apa curata si necontaminata cu diferite suspensii solide.

Unde gasesti cele mai bune produse de pompare a apei?

Magazinul shop-einstal.ro este unul din cei mai cunoscuti furnizori de produse specifice instalatiilor termice si a celor sanitare, oferind celor interesati o gama variata de materiale necesare pentru blocuri de locuinte, cartiere rezidentiale, ansamblu de vile etc. In plus, pe langa produsele furniate de shop-einstal.ro, echipa magazinului ofera asistenta si consultanta tehnica celor interesati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *