Hawking

Stephen Hawking sustine ca vom ajunge sa colonizam alte planete

HawkingStephen Hawking a sustinut ca daca ne dorim ca specia noastra sa isi continue evolutia si in urmatorii 100 de ani sau chiar peste 1000 de ani, atunci este nevoie ca oamenii sa isi continue calatoria in spatiul cosmos, in ideea de a coloniza noi planete sau lumi noi. Acesta sustine ca daca omenirea va reusi sa faca acest lucru, atunci nu va exista nicio indoiala ca secolul XXI va ramane in istorie numit ca secolul Epocii Spatiale. “Peste 50 de ani, oamenii vor trai pe Luna si vor fi in drum spre Marte”- mai declara fizicianul.

Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume si este autorul volumelor “Scurta istorie a timpului”, “The Grand Design” sau “George si cheia secreta a universului”.

Stephen Hawking si un miliardar rus pornesc in cautarea civilizatiilor extraterestre

Proiectul intitulat “Breakthrough Initiative” va scana aproximativ un milion de stele apropiate Pamantului in cautarea de inteligenta extraterestra. Acesta va folosi 2 telescoape radio foarte puternice pentru a “asculta” transmisiunile extraterestre. Un al treilea telescop va cauta semnale laser din alte lumi indepartate. Proiectul va acoperi o suprafata de cer de aproximativ 10 ori mai mare si cu o sensibilitate de 50 de ori mai buna decat precedentele incercari de cautare a vietii extra-pamantene.

Intr-un interviu dat pentru DailyMail, Pete Worden, directorul acestui proiect a declarat ca echipa din spatele proiectului, care ii include pe profesorii Stephen Hawking si Lord Martin Rees, de la Institutul Regal de Astronomie au facut calculul “asteptand inceputul conferintei de presa”, dupa cum declara cel din urma.

Acelasi director al proiectului de 100 de milioane de dolari pentru cautarea vietii extraterestre inteligente a dezvaluit ca se vor folosi doua dintre ele mai puternice telescoape radio din lume. Nu stim ce sa spunem in ceea ce priveste aceasta initiativa, insa vrem sa vedem si noi ce o iesi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *