Stadiul REM al visului

Toata lumea viseaza si toata lumea are curiozitati asupra aceasta lume a viselor. De foarte multe ori auzim oameni care spun ca nu viseaza din cauza faptului ca  nu isi amintesc aceste lucruri. Totusi, trebuie sa stiti de visat viseaza toata lumea insa nu toti ne amintim.

Exista stadiu REM care caracterizeaza momentul in care o persoana este in cel mai profund moment al somnului. Daca o persoana se trezeste brusc din diferite motive si se afla in acest stadiu este posibil sa isi aminteasca mult mai bine visul. In schimb, va avea intreaga zi o stare de oboseala.

Un alt lucru interesant despre vise pe care probabil ca nu il stiati pana acum este faptul ca in momentul in care dormim se instaleaza o paralizie in organismul nostru. Somnul aduce un anumit hormon care trimite impulsuri electrice asupra maduvei spinarii iar acest lucru face ca organismul sa intre intr-o relxare profunda dupa care se ajunge in stadiu REM si se transforma intr-o forma de paralizie. Astfel,  nu simtim nimic in momentul in care ne afla in acest stadiu.

De asemenea, trebuie sa stiti ca nou-nascutii nu au aceeasi stare de paralizie in timpul somnului deoarece isi pot misca membrele chiar si atunci cand au un somn foarte profund. Astfel, pentru bebelusi visele contribuie la un proces de invatare deoarece astfel isi dezvolta abilitatile motorice.

Visele nu sunt ceea ce credem noi pentru ca sunt pline de simboluri. De regula simbolurile acestea se refera la anumite traume sau sentimente care trebuie sa fie analizate penmtru a putea di descifrate.

De asemenea, probabil ca nu stiti ca exista unele vise pe care le vedeti in culori si altele in alb-negru. Se pare ca aproximativ 12% din oameni viseaza alb negru iar celelalte persoane viseaza colorat. De asemenea, am tot auzit oameni care spun ca visul nu are nici o culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *