www.suceavalive.ro

Sporturile de iarna in Suceava

Celebra zona a Bucovinei se bucura de manastiri vechi, de sute de ani, cetati medievale si statiuni turistice de renume. Asigura zone cu peisaje pitoresti si oameni foarte ospitalieri, ce pregatesc mancaruri traditionale dintre cele mai gustoase si naturale. Totul este cunoscut sub forma conceptului „de casa”, de la unt, smantana, carne și hribii care sunt extrem de populari. De asemenea, delicatelesele gastronomice influentate de moda austro-ungara si bauturile originale realizeaza pachetul ideal care sa te convinga sa vizitezi Bucovina macar o data in viata.

Colturile naturale ale Sucevei nu sunt atractia favorita a turistilor doar in sezonul de vara, ci si in perioada iernii, atunci cand se deschid statiunile de partie, iar sporturile de iarna devin activitatea preferata a iubitorilor de adrenalina.

Expunerea geografica a muntilor Bucovinei permite realizarea unor trasee turistice de orice durata in functie de optiunile turistilor. Drumetiile in marea lor majoritate, dar si sporturile de iarna sunt legate cel mai adesea de statiunile Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc si sunt cel mai favorizate de inaltimile moderate ale Muntilor Calimani, Rarau, Giumalau, Suhard si Bistritei.

Vatra Dornei – punctul turistic preferat de sportivii amatori

Situata in nordul Romaniei, intr-o depresiune a Carpatilor Orientali, numita si Depresiunea Dornelor, Vatra Dornei este o zona turistica extrem de cautata si apreciata datorita apelor termale, peisajul oferit de clima, dar mai ales facilitatilor de practicare a schiului. Orasul-statiune se gaseste inconjurat de munti impaduriti. Aici se practica alpinismul si sporturile de iarna.

De pilda, anul acesta se anunta ca in perioada lunii februarie, Vatra Dornei va fi cea care va gazdui o etapa importanta a Cupei Mondiale pentru seniori la sanie pe pista naturala, conform Suceavalive.ro. Vor participa sportivi din 15 state, unde se anunta ca favoritii probei sunt cei din Austria, Rusia si Italia.

Tot in cadrul acestui trust de stiri Suceava se precizeaza faptul ca pista de sanie este amenajata in apropierea binecunoscutei partie de schi Veverita, fiind si unica partie din Romania care este omologata international.

Alte sporturi pe care sa le practici in Suceava

Escalada pe gheata reprezinta o atractie deosebita in regiunea Bucovinei pentru sportivii amatori. Sezonul de ice-climbing, ia startul in luna decembrie si se termina abia in martie. Locurile de desfasurare principale pentru acaesta activitate sunt Moara Dracului (o cascada izolata situata in defileul Zugreni) si culoarele invecinate.

Alpinismul a devenit foarte popular pe plaiurile Bucovinei pentru sportivii amatori, dar si pentru alpinistii profesionisti. Se practica in mod special in Calimani, Rarau – Giumalau si Suhard. Nici plimbarile cu sania nu sunt lasate in urma. Aceastea implica o sanie trasa de cai si se organizeaza in cadrul mai multor pensiuni turistice de acolo. Atunci cand ninsorile se lasa asteptate, saniile pot fi inlocuite de trasuri, in asa fel incat turistul sa aiba posibilitatea sa se bucure oricand de o plimbare cu specific rustic.

In functie de zona, pot fi admirate minunatele peisaje montane care au un mister si un farmec aparte.

Daca iti doresti si tu sa ai parte de o experienta deosebita in decorul de iarna al Bucovinei in acest sezon, inca nu este prea tarziu. Fii la curent si cu evenimentele importante ce au loc de pe site-urile de news Suceava pentru a nu rata cele mai interesante ocazii de distractie pe partie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *