animale-ciudate

Specii de animale mai putin cunoscute in lume

Lumea este caracterizata de viata exotica si salbatica. Exista o multime de specii de animale mai putin cunoscute publicului general, insa care sunt foarte interesante. Astfel, specialistii din domeniul veterinar au realizat o lista a celor mai ciudate animale de pe pamant, de catre probabil nu ai auzit niciodata in viata ta.

Animale ciudate

Silkie- aceasta pasare isi are denumirea aceasta din cauza faptului ca este foarte pufoasa, sustinandu-sse ca penele sale sunt asemenea matasei. Aceasta specie de pasari are o serie de alte calitati unice, cum ar fi piele, carne si oase negre si cinci degete la fiecare picior- majoritatea pasarilor au 4 sau chiar 3. De cele mai multe ori, astfel de pasari fac parte din show-urile pentru circuri.

Dhole- cunoscut si sub numele de cainele salbatic asiatic sau indian, este o specie de canine care se gaseste in Asia de Sud si Sud Est. Dhole este un animal social care traieste in clanuri mari si care se imparte ocazional astfel incat sa vaneze mai bine. Cu toate ca au frica oameni, acestia pot ataca oamenii cand sunt in haita.

Markhor- este o specie rara de capre salbatice ce se gaseste in Afghanistan, Pakistan, Kashmir, Tajikistan si Uzbekistan. Este o specie pe cale de disparitie, fiind astfel protejata de lege. De altfel, in lume se mai gasesc maxim 2500 de exemplare de indivizi adulti. De asemenea, markhor este animalul emblema al Pakistanului iar potrivit folclorului, acesta are abilitatea de a omori un sarpe si de a-l manca.

Tanuki- cainele raton este o specie ce apartine genului canin ce traieste in Asia de Est. Este unic in lume, fiind singura ramura in viata a genului Nyctereutes. Isi are numele din cauza ca seamana foarte tare cu un raton, dar cu toate acestea nu prea au nimic in comun. Sunt cataratori excelenti si, de regula, se urca in copaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *