Cunoscuta si ca artrita gatului, spondiloza cervicala se refera la boala ce afecteaza articulatiile si discurile intervertebrale localizate la nivelul gatului. Aceasta afectiune are ca actiune uzarea cartilajului coloanei vertebrale cervicale si a oaselor acesteia. In general este asociata varstei, insa cauza aparitiei poate fi si de alta natura.
Din nefericire este vorba despre o afectiune destul de frecvent intalnita, de obicei la persoanele mai inaintate in varsta. Aceasta afecteaza un procent de peste 85% a celor ce au in medie peste 60 de ani. Sunt insa si oameni care nu prezinta clasicele simptome ce o insotesc de obicei.
Simptomele spondilozei cervicale
Marea majoritate a celor ce au acesta afectiune nu prezinta simptome care sa ii tradeze existenta. Cand insa apar, pot avea diverse intensitati, fiind vorba despre dureri mai usoare sau mai accentuate, localizate la nivelul gatului. Cu cat stai stai in picioare mai mult, cu atat favorizezi agravarea, dar si atunci cand inclini brusc gatul, cand stranuti sau tusesti.
Cand vorbim insa de presarea maduvei spinarii si a radacinilor nervoase, se vor resimti si simptome mai putin frecvente. Dintre acestea cele mai insemnate sunt lipsa puterii de coordonare, pierderea echilibrului, dificultate la mers.
Spondiloza cervicala si cel mai potrivit tratament pentru aceasta afectiune
In prima faza a identificarii acestei afectiuni, dupa simptomele resimtite, trebuie sa ai in vedere repaosul, iar apoi vizita la un specialist.
Cand ajungi in cabinetul acestuia, te va consulta corespunzator, iar apoi iti va prezenta cele mai potrivite solutii. Interesul tau este sa beneficiezi de ceea ce este mai potrivit sanatatii tale. Ca sa pornesti mai increzator de acasa, poti sa realizezi o cautare dupa spondiloza cervicala tratament noninvaziv 2018 si sa te documentezi in privinta optiunilor pe care le ai. Astfel nu vei mai fi luat prin surprindere, neavand habar la ce anume se refera specialistul cand iti face o anumita recomandare.
Te poti astepta la o serie de intrebari din partea acestuia referitoare la experiente recente, ce vizeaza dureri asemanatoare cu cele ale spondilozei. De asemenea, trebuie sa ii poti enumera specialistului simptomele resimtite, inclusiv starile de amorteala si slabiciune intampinate sau chiar dificultatile de mers. Cel mai probabil in momentele respective ai cautat sa ameliorezi durerile – trebuie sa ii explici acestuia ce masuri ai luat.
Desi multi opteaza pentru tratamentul medicamentos pentru tratarea spondilozei cervicale, chiropractica este o optiune tot mai populara. Depinde de intensitatea simptomelor si de cat este de avansata afectiunea, pentru a alege acest tip de tratament care va ajuta la remedierea problemelor.
Spre exemplu, chiropractica vizeaza acele tratamente medicale ce includ diverse tehnici de manipulari, alaturi de exercitii specifice indicate de chiropractor, pentru imbunatatirea eficienta a starii de sanatate. In general exista doua categorii de tehnici si anume cele ce se executa cu viteza redusa si o amplitudine de manipulare crescuta, iar apoi cele de viteza mare si amplitudine scazuta in manipulare.
Este vorba despre un tratament noninvaziv si nedureros, in orice caz, si in egala masura de sanatos. Poate acesta este motivul pentru care tot mai multi prefera chiropractica in schimbul tuturor celorlalte optiuni. Pe site-ul chiromedicahealthcenter.ro poti citi mai multe informatii cu privire la acest domeniu medical si ce presupune un astfel de tratament.