unghii

Sfaturi utile pentru unghii galbene

unghiiO manichiura impecabila in oja poate ascunde o problema tot mai des intalnita in zilele noastre. Unghiile galbene sunt rezultatul combinarii a mai multor factori: igiena necorespunzatoare, folosirea in exces a lacurilor de unghii sau chiar fumatul. Inainte de a recurge la solutii chimice pentru rezolvarea acestei probleme, incearca urmatoarele sfaturi.

Remedii naturale pentru unghii ingalbenite

Apa oxigenata este un remediu al unghiilor ingalbenite care inlocuieste bicarbonatul de sodiu. Inmoaie unghiile in apa oxigenata timp de cinci minute, dupa care cu o periuta curata suprafata unghiilor. Deosebirea dintre acestea doua este ca procedeul cu apa oxigenata trebuie repetat de 2-3 ori pentru a obtine rezultatul dorit.

Bicarbonatul de sodiu. Realizeaza o pasta omogena din 15-20 de grame de bicarbonat de sodiu cu putina apa calduta dupa care poti introduce unghiile in acea pasta pentru cateva minute. Apoi, vei observa cum unghiile tale revin la culoarea lor naturala.

Lamaia. Stoarce o lamaie, iar in sucul obtinut introdu unghiile timp de cateva minute. Pentru a obtine un luciu natural, ia o bucata de lamaie cu sare si maseaza unghiile. Aceasta indeparteaza petele de pe unghii si confera un luciu natural unghiilor tale.

Pasta de dinti cu efect de albire

Aplicata cu ajutorul unei periute de dinti pe unghii, masand usor unghiile, aceasta ofera efecte miraculoase. Pasta de dinti albeste unghiile, dar si indeparteaza petele inestetice de pe unghii.

Boabe de ienupar. Trateaza unghiile ingalbenite, dar actioneaza si ca dezinfectant. Intr-un bol mic pune o lingurita de boabe de ienupar si adauga putina apa calduta. Introdu unghiile in solutia obtinuta timp de 15 minute, dupa care clateste cu apa calda. Urmeaza acest tratament timp de cateva luni, o data pe zi.

Uleiul din arbore de ceai. Acesta este o modalitate care necesita un timp mai indelungat de aplicare. Aplica pe unghii prin masaj, uleiul de arbore de ceai cu ajutorul unor dischete demachiante. Unghiile se vor reface in aproximativ doua saptamani, revenind la aspectul lor natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *