acumulator auto bosch

Sfaturi pentru schimbarea bateriei auto

Chiar si o baterie de masina foarte bine intretinuta se uzeaza si, in cele din urma, nu va mai reusi sa porneasca masina. Astfel, pentru ca lucrurile sa functioneze asa cum trebuie, este nevoie de ingrjire a bateriei si inlocuirea acesteia odata la trei sau cinci ani de zile- asta daca a fost pastrata in conditii normale. In regiunile unde verile sunte extreme, exista posibilitatea ca o baterie de masina sa fie schimbata mult mai des. Indiferent de zona in care locuiesti, ai nevoie de o baterie la masina, iar daca ai nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste schimbarea bateriei ai putea sa citesti urmatoarele lucruri:

Cum scoti bateria veche

Foarte multe lanturi de automobile care vand acumulatoare auto ofera si un credit clientului pentru bateria veche, deoarece “miezul” acesteia poate fi reciclat. In plus, este ilegal sa arunci o baterie de masina la gunoi sau in alte locuri, de aceea este convenabil atat pentru tine cat si pentru comerciant sa se recicleze vechiul acumulator. In cazul in care comerciantul nu recicleaza baterii, intereseaza-te daca exista organizatii regionale sau nationale care pot face acest lucru.

Acest tip de baterie este umplut cu acid coroziv, care are potential exploziv si poate cauza vatamari corporale. De asemenea, odata ce ai scos bateria nu o expune la flacara, scantei sau alte surse de acest gen. Daca nu reusesti sa tii cont de aceste lucruri, preferabil ar fi sa ceri ajutorul unui mecanic.

De asemenea, bornele bateriei sunt etichetate cu + (pozitiv) si – (negativ). Astfel, in primul rand, trebuie sa deconectezi borna negativa si inlatura cablul cat mai departe de baterie. Apoi, deconecteaza borna pozitiva. In cele din urma, trebuie sa deconectezi clema de sus care sustine bateria. Nu lasa materiale sau alte dispozitive pe baterie deoarece metalul conductor ar putea atinge ambele terminale provocand un scurt.

O baterie cantareste aproape 14.5 kilograme sau chiar mai mult ai ar trebui ridicata cu grija. In plus, exista o multime de baterii care dispun de un maner sau o curea, astfel incat utilizatorului sa ii fie mai la indemana atunci cand se scoate acumulatorul.

Acumulator nou de masina

Atunci cand cumperi o baterie noua de masina, trebuie sa te asiguri ca terminalul pozitiv si cel negativ se afla exact in aceeasi pozitie ca si cea veche. Insa, conectarea bateriei poate fi un proces destul de dificil, iar din aceasta cauza ar fi bine sa apelezi la cineva specializat in domeniu.

De exemplu, daca iti doresti ca totul sa se rezolve cu usurinta, atunci iti recomand sa comanzi online un acumulator auto Bosch de pe site-ul www.bateriiautoacasa.ro. Astfel, firma Autobogmar iti va pune la dipozitie o gama larga de baterii auto Bosch, de unde poti alege cea potrivita pentru masina ta. In plus, daca nu te descurci cu montarea acumulatorului, nu e nicio problema, pentru ca echipa Autobogmar te ajuta la montaj in numai cateva ore. Chiar mai mult decat atat, daca ai comandat acumulatorul de la ei, echipa bateriiautoacasa.ro se va ocupa si de verificarea intregului sistem electric de incarcare- adica de alternator si de regulator tensiune alternator.

Asadar, daca esti din Bucuresti beneficiezi de montajul bateriei intr-un timp foarte scurt. De asemenea, echipa bateriiautoacasa.ro livreaza acumulatoare oriunde in tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *