Sfaturi pentru casa- alegerea termosistemului

Pentru a evita facturi mari la intretinere, este important sa te asiguri ca toata casa ta este izolata, pe toata perioada anului. In perioada iernii, izolarea de calitate poate preveni frigul care intra inauntru. Verifica toate usile, geamurile si asigura-te ca nu este nici un loc pe unde sa intre aer de afara.

Mai mult, verifica toate ramele geamurilor si ale usilor si asigura-te ca nu au crapaturi sau locuri care sa permita intrarea aerului. Instaleaza sisteme de izolatie pe toate tevile pentru a te asigura ca sunt pazite de vremea rece. Asigura-te ca acoperisul este corect izolat pentru ca temperatura iarna sa nu fie prea mica si vara prea mare.

Siguranta

Un alt mod de a-ti mentine caminul intact este sa urmezi cativa indicatori de siguranta. Asigura-te mereu ca ai oprit tot ce nu foloseste energie sau gaz la un moment dat pentru a evita scurt-circuitele sau incendiile. Pentru cei care folosesc lemn pentru a-si incalzi casa, asigurati-va ca lemnul este pastrat deoparte de structura casei.

Nivelul de umiditate

Nivelul de umiditate al unei case trebuie sa fie mentinut la un nivel sanatos pentru a te asigura ca in casa se pastreaza conditiile optime. Casele in care nivelul de umiditate este prea scazut, ar putea fi reci si neconfortabile pe timpul iernii. In acelasi timp insa, un nivel prea mare al umiditatii poate duce la mirosuri neplacute. Nivelurile de umiditate ar trebui mentinute intre 30 si 50 %.

Acum ca am vorbit despre acesti cateva indicatori care ne ajuta sa pastram un camin asa cum ar trebui, haideti sa vedem si cum putem reduce facturile la intretinere in sezonul rece.

Daca multi inca nu au inca un sistem de izolatie termica pe exteriorul casei, ar trebui sa se gandeasca la folosirea unuia. In acelasi timp, daca aveti, ar trebui sa va ganditi daca este cel bun.

Eu unul am gasit poate cel mai bun sistem termoizolant pe care il puteti folosi la casa dumneavoastra. Spun asta pentru ca i-am gasit multe avantaje pe care alte sisteme termoizolante nu le ofera.

Poate ca multi ati folosit placile obisnuite de polistiren pentru izolatie insa nu sunt sigur ca au fost cea mai buna solutie. Ma refer aici atat la calitatea acelui tip de sistem cat si la siguranta folosirii lui.

Eu unul sunt o persoana careia ii place sa se simta in siguranta si daca un sistem termoizolant se topeste la peste 1000 grade celsius, il vreau. Este vorba despre un termosistem vata bazaltica care ofera o multime de avantaje pentru casa.

In primul rand asa cum am spus, ofera siguranta, topindu-se la peste 1000 grade celsius. Este realizat din material incombustibil, oferind protectie anti foc.

Se remarca prin faptul ca poate sa ajute la economisirea a peste 50% din energie, mai ales pe perioada iernii. Termoizolarea este excelenta, protejand atat impotriva frigului iarna cat si impotriva caldurii iarna.

Nu in ultimul rand amintesc de faptul ca este un sistem ce permite trecerea vaporilor de apa, lasand structura sa respire iar proprietatea de protectie fonica este excelenta.

 

2 comments

  1. e-provincia

    Asa-i, simplu, rapid, confortabil, cu preturile cam maricele ar fi o problema…dar concurenta o va rezolva si pe asta.

  2. Soamiya

    In Germania, chiar daca esti proprietar pe un teren nu ai voie sa-ti coeiurtsnsti casa cum ai vrea tu. Ea trebuie sa pastreze cromatica zonei. La noi, se vede, harababura din sistem. Si clar ca nu-i poate amenda nimeni pe brasoveni, pentru ca si ei au drept de vot. De exemplu, in Sibiu am vazut un bloc, horror. Deci la parter era galben, etajul 1 verde, etajul 2 roz si etajul trei portocaliu, la 4 nu era izolat, pentru ca proprietarul nu avea bani. Altfel, cine stie ce culoare prefera si el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *