produse ingrijire gradina

Sfaturi de ingrijire a  gradinii in prag de vara

Luna mai face usor trecerea spre perioada cea mai calda din an, mult asteptata de altfel. Din punct de vedere al ingrijirii spatiului verde, gradina detinuta, sunt lucruri de facut si care nu ar trebui sa suporte amanare. Buruiana se poate desfasura in voie daca este lasata, invadand tot spatiul si stricand imaginea gradinii per total.

De mentionat este ca luna mai inca mai aduce temperaturi de inghet, astfel ca unele flori de vara, legumele ce sunt sensibile la caldura sunt scoase afara mai degraba spre sfarsit de luna. Spre exemplu rosiile sunt luate in vizor. Pentru a pregati zona destinata acestora se realizeaza o groapa. Dupa ce rasadul este asezat, se realizeaza o movila de pamant, astfel incat pamantul sa ajunga la mugurii  de jos. O astfel de procedura ajuta la formarea de radacini suplimentare.

Daca exista nevoia de a proteja de inghetul noptilor acele plante mai sensibile, se poate apela la folii speciale ce se gasesc in magazinele de specialitate. Acestea au gauri, fante si insertii de materiale speciale ce vor proteja de frig, insa permitand in acelasi timp ca plantele sa respire. Aceasta se poate indeparta foarte usor pe timp de zi sau cand se realizeaza irigarea. Asta pentru ca specialistii spun ca pe timp de zi solul neacoperit se incalzeste mai bine si oricum va emana acea caldura pe timp de noapte. Chiar daca va fi inghet, acea caldura poate proteja mugurii.

inrgijire livada

La capitolul flori si rasaduri se poate mentiona de asemenea ca este un timp potrivit sa rariti acolo unde rasadurile sunt prea multe sau unde sunt cele care nu s-au dezvoltat la fel de mult si de bine. Rarirea se poate realiza in etape. De asemenea, plantele anuale cu flori pot fi plantate in spatii libere ramase, chiar si in zone cu copaci sau cu legume. Ca recomandare aici, specialistii spun ca melcii dau buzna, deci acestia se vor indeparta seara, pana cand florile se prind foarte bine.

Fungicide si produse speciale

In functie de ce culturi au fost alese pentru a completa gradina exista si preocuparea de a stropi plantele in mod corespunzator, in vedere obtinerii unei culturi multumitoare. Natura are o sumedenie de daunatori ce trebuie combatuti. Clasa de fungicide este la ora actuala una diversa, pentru fiecare tip de planta in parte.

Se pot aplica produse fitosanitare chiar si preventiv, pana la observarea unor semne de posibila boala a plantelor. Astfel de produse, bine alese in functie de cultura, sunt rezistente si odata absorbite la nivelul frunzelor, se distribuie uniform protejand in totalitate. Unele funcigide sunt cu o astfel de actiune pentru culturi similare. Altfel spus, acelasi tip se poate folosi atat pentru cartofi, cat si pentru vita de vie sau legume diverse.

Pentru o actiune completa trebuie sa se urmeze instructiunile intocmai. Se recomanda de asemenea achizitia de astfel de produse din magazine specializate si cu recomandari ce vin din partea celor cu experienta, iar in acest sens poate fi vorba despre magazinul online erbicid.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *