caritsanmed.ro

Scurt ghid de alegere a medicului pediatru potrivit

Ingrijirea medicala este cruciala atat pentru sanatatea ta, cat si cea a bebelusului tau, motiv pentru care este indicat sa cauti un medic pediatru inca din timpul sarcinii. Dincolo de pregatirea si experienta profesionala a celui care iti ofera servicii medicale inainte si dupa nastere, alegerea pediatrului trebuie sa se raporteze la dezvoltarea unei relatii armonioase medic-pacient. Inca din a 28-a saptamana de sarcina poti incepe cautarile medicului pediatru potrivit. Vei avea suficient timp la dispozitie pentru a cantari atent fiecare aspect, astfel incat alegerea sa nu fie luat in pripa.

Prima etapa – recrutarea

Alegerea medicului pediatru potrivit debuteaza cu recrutarea, mai precis identificarea a cel putin 3 nume recomandate de rude, cunostinte, prieteni, colegi de serviciu etc. In acest sens te poate ajuta si compania de asigurari de sanatate la care este clienta, care iti va oferi o lista pe baza careia poti realiza selectia. Dupa ce ai facut un top cu preferinte, te vei orienta catre cabinetele de pediatrie Mures 2018 situate cat mai aproape de locuinta ta. In cazul in care optiunile implica vizitarea unei clinici, pune-te la curent cu privire la reputatia si conditiile pe care institutia le asigura.

Programeaza cateva intalniri

Programeaza cate o intalnire cu fiecare medic selectat de tine si profita de oportunitate pentru a-ti clarifica orice nelamurire legata de nastere, cat si de perioada de dupa. Vei descoperi astfel cat de competent si instruit este medicul respectiv si iti vei da seama de disponibilitatea sa de a-ti oferi raspunsul la fiecare intrebare. Anumite raspunsuri sunt extrem de importante pentru tine. De exemplu, cat timp va dedica medicul fiecarei vizite sau cine va raspunde la telefon in situatii de urgenta?

Potrivirea medic-pacient

Sunt mamici tinere care se orienteaza catre medici femei de varsta apropiata, insa altele au mai multa incredere in specialistii ce detin o vasta experienta in acest domeniu. Esential este sa sesisezi daca rezonati, daca iti place tipul sau de personalitate si maniera de abordare. Altfel spus, daca se creeaza chimia medic-pacient de la prima intalnire.

Disponibilitatea medicului

In afara de compatibilitatea medic-pacient, poti analiza modul de lucru al unitatii medicale pentru care ai optat. De exemplu, daca este foarte dificil sa iei legatura telefonic cu medicul, intrucat linia este mai mereu ocupata, inseamna ca va trebui sa reorientezi. De asemenea, poti cere opinia unor parinti din sala de asteptare care deja au beneficiat de serviciile medicului vizat de tine.

Analizeaza spatiul in care vei astepta cu micutul tau sa intri la consultatie – dispune de scaune suficiente si jucarii care sa mentina viu interesul celor mici?

Eventualitatea incetarii unei colaborari

Exista posibilitatea ca la inceput sa-ti fi creat o impresie buna, pentru ca ulterior situatia sa se schimbe. In cazul in care medicul tau pediatru nu se ridica la asteptarile tale si ajungi sa crezi ca nu iti va putea oferi sprijinul de care ai nevoie, nu ezita sa ceri un transfer catre o alta unitate medicala. Nici macar nu va trebui sa iti justifici hotararea de a pune punct colaborarii, astfel ca nu are rost sa amani o schimbare in bine atat pentru tine, cat si pentru micutul tau.

In orice caz, in joc este sanatatea ta si a bebeluslui tau, motiv pentru care alegerea trebuie sa fie una pe deplin responsabila si in cunostinta de cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.