carti pentru copii

Salariul aproximativ pentru un scriitor de carti pentru copii

Desi cele mai mari productii audio-vizuale in domeniul animat -si nu numai- sunt bazate pe o carte pentru copii, nu e chiar asa de usor sa intri in industria scriitorilor de carti pentru copii. Chiar si dupa ce ai semnat primul contract, sa nu te astepti sa castigi o tona de bani din asta.

In America, comform Biroului de Statistica, saraiul anual mediu in cazul unui autor in industria cartilor este de 53.000$ sau 25.51$ pe ora. Bineinteles, acasta medie include toate tipurile de autor, inclusiv cei care scriu fictiune pentru adulti. Cartile pentru copii sunt o mica ramura din industria cartilor si cateva case de productie in domeniu, publica exclusiv carti pentru copii. Un autor castiga in functie de cererile pietei, de putin norc si de tipul de carti de copii pe care le scrie.

Tipuri

Cartile de copii inglobeaza cartile cu desene, cartile cu explicatii, cartile pentru copiii din scoala generala si literatura pentru adolescenti. Potrivit Societatii Scriitorilor si ilustratorilor cartilor de copii, o carte cu ilustratii de aproximativ 30 de pagini poate aduce un castig de 8000 pana la 12.000 de dolari. Ilustratorul va lua o parte mai mare decat autorul. Pentru cei care scriu carti pentru copii mari, fara prea multe ilustratii, avantajul este al scriitorilor.

Metoda

Cand un autor semneaza un contract cu o casa de productie carti pentru copii, el va primi un avans, bazat pe numarul de carti care se estimeaza ca vor fi vandute. Dupa ce cartea se vinde in acel numar de exemplare, autorul va incepe sa primeasca un procent din fiecare carte vanduta, in functie de intelegerile contractuale.

Reprezentarea

Industria cartilor pentru copii este foarte mare si competitiva si cele mai multe case de productie in domeniu, nu accepta materiale nesolicitate sau materiale de la autori care nu au mai publicat nimic in trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *