sablare lemn

Sablarea lemnului

Sablarea lemnului este efectuata pentru netezirea suprafetei de lemn si pentru indreptarea acesteia, eliminand orice urma de imperfectiune de la baza lemnului. Acest proces este executat inainte de procesul de lacuire a lemnnului. In cele ce urmeaza, vei afla exact felul in care se sableaza lemnul la perfectie.

Sablarea suprafetelor de lemn

Curatarea de suprafete de lemn cum ar fi podelele, panourile sau mobila, este o treaba destul de dificila. A curata de praf sau a da cu mopul aceste suprafete nu este suficient pentru curatarea lor si nici pentru a le oferi un finisaj de calitate. Sablarea lemnului este esentiala in mentinerea unor spatii curate, elegante si practice de lucru sau de trai.

Nu numai ca acest proces netezeste suprafata din lemn, dar de asemenea ii ofera si stralucire, facand-o sa fie mult mai fresh si sa para ca noua. Fie ca este vorba despre podelele de lemn, despre parchet, despre piesele de mobilier din lemn, despre tapiteria din lemn sau despre o banca din lemn din exterior, un smirghel bun poate face tot ce-i mai bine pentru toate zonele in cauza. Insa, mai exista si solutia apelarii la un specialist iar www.sablam-tot.ro exista pe piata pentru a face toate aceste lucruri posibile.

Avantaje ale sablarii

Procesul de sablare presupune mai multe avantaje in afara de netezirea suprafetelor de lemn. Uite cateva lucruri importante despre sablarea lemnului.

  • Sablarea tapiteriei din lemn ofera suprafetei un aspect ca de glazura, ceea ce ofera lemnului o stralucire si un luciu aparte.
  • Indeparteaza de asemenea urmele de chimicale din lemn care sunt prezente acolo drept rezultat al tratarii chimice pentru fabricarea de piese din lemn.
  • Sablarea ajuta de asemenea si la inchiderea porilor lemnului  prin impingerea fibrelor inapoi in lemn.
  • De asemenea imbunatateste calitatea suprafetelor aspre pentru ca indreapta fisurile mici de pe lemn si le netezeste.

Tipuri de sablare

Sablarea de mana. Acest proces implica sablarea manuala folosindu-te de peria sau de smirghelul corespunzator prin frecarea suprafetei de lemn pentru imbunatatirea calitatii acesteia. Smirghelul este un fel de hartie dura cu un material abraziv aplicat deasupra ei. Aceasta metoda este preferata pentru piesele de mobilier mici si medii de prin gospodarie sau pentru netezirea podelelor si oferirea unui aspect patinat acestora.

Sablarea cu ajutorul unui dispozitiv de slefuit. Acest tip de sablare este efectuat prin utilizarea de masinarii si de unelte speciale. Principala masinarie folosita pentru acest scop este cunoscuta sub denumirea de masina de slefuit cu putere mare. Aceasta vine in mai multe tipuri cum ar fi masina de slefuit cu vibratii, masina de slefuit cu disc, masina de slefuit cu banda sau masina de slefuit cu tambur.

Slefuirea umeda. Aceasta metoda se foloseste de un fel de burete special pentru slefuit care este un pic umed sau dispune de un smirghel cu lichid, care trebuie sa mai fie clatit din cand in cand. Multa lume alege sa foloseasca acest tip de sablare pentru ca este o optiune mult mai curata  decat procesele obisnuite de finisare a lemnului. Aceasta metda reduce cantitatea de praf care se inalta in aer si face din procesul de netezire ceva mult mai curat si mai ordonat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *