Romania are 109 informaticieni

Doar jumatate dintre acestia lucreaza in tara.

In intreaga lume exista 109 romani care detin cele mai inalte certificari Cisco, CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) sau CCDE (Cisco Certified Design Expert). 59 dintre acestia lucreaza in tara, in timp ce alti 50 de romani cu acelasi nivel de certificare sunt angajati in companii din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta, Olanda, Israel, Brazilia, Belgia, Japonia, Australia, Germania, Elvetia, Africa de Sud, Irlanda.

La nivel mondial, exista doua milioane de specialisti Cisco in intreaga lume, care au diverse certificari. Certificarea CCIE inseamna cel mai ridicat nivel de certificare din industria retelelor de calculatoare. Ea se obtine in urma unui examen scris care dureaza 8 ore.

Cisco ofera peste 45 de tipuri de certificari in domeniul networking, de la entry-level CCENT, la popularele CCNA, CCNP si certificari de tip ”specialist”, adresandu-se fiecarui rol din domeniul retelelor IT, de la routing si switching, pana la colaborare, securitate si tehnologii pentru centrele de date. In tara noastra exista nu mai putin de 144 de academii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *