online

Retele sociale online, o a doua viata

Preferam tot mai mult sa ne “traim” viata, realitatea online. Diversele platforme de socializare ne invita in fiecare zi sa facem parte dintr-o comunitate parte. De parca ar fi o a doua viata desi nu este decat una paralela viata online este in zilele noastre de o banalitate aparte.

Cum mai toata lumea face parte din acesta dimensiune existentiala nu are cum sa nu existe si anumite reguli. Caci avem libertatea de a decide ce sa impartasim online si ce nu insa avem in egala masura si indatorirea de a nu depasi o limita a bunului simt si integritatea unuia sau a altuia. Cazurile celor care nu au inteles acest lucru incep sa se inmulteasca.

Spre exemplu o femeie a postat online pozele din luna sa de miere. Nimic iesit din comun, pana acum, desi acest eveniment se petrecuse acum 10 ani. Nimic extraordinar nici din acest punct de vedere pana la urma doar ca in fotografiile acesteia se regasea si sotul sau din vremea aceea. Ori ce a fost a fost. Barbatul a considerat nepotrivit sa apara in acest sens alaturi de cea cu care nu mai avea legatura de 1o ani. A dat-o in judecata si a avut castig de cauza. Pana la urma nu numai ca ai nevoie de acceptul unei persoane pana cand sa postezi online anumite fotografii insa in egala masura tine si de dreptul la intimitate si la….viata fara expunere.

Un alt caz demonstreaza ca lumea online aduce si ea consecinte. De aceasta data este vorba de o americanca care ameninta si intriga pe cei care aparent ii erau prieteni online. Si dupa numeroase plangeri femeia a fost trasa la raspundere, legal, dupa legile din viata reala.

Nimic nu se iarta si orice fapta aduce si urmari. Chiar si cand este de bine am putea spune insa mai cu seama cand tine de dreptul unei persoane la intimitate online-ul este o amenintare reala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *