pandera.ro

Reguli esentiale ce vizeaza curatarea si intretinera pensulelor de machiaj

Fiecare femeie care se machiaza isi indrageste ajutoarele de nadejde, pensulele de machiaj. Cu ajutorul lor obtinem rezultatele pe care le dorim, cu un minim de efort. Cu atat mai mult pentru persoanele neindemanatice, aplicarea fardurilor devine o operatiune mai usoara, mai rapida si mai precisa. Desigur, pentru asta trebuie sa investim in pensule de calitate, care sa ramana mult timp in trusa noastra de machiaj. Totodata, oferindu-le ingrijirea corespunzatoare le vei prelungi durata de viata.

Pensulele de machiaj trebuie curatate la intervale regulate de timp. Iata cateva recomandari oferite de specialistii Pandera, pentru a le pastra intr-o forma cat mai buna.

  • Curatarea generala a pensulelor este indicat sa se faca saptamanal. Acest proces implica spalarea lor cu un sampon destinat acestui scop. Dupa ce ai umezit pensula cu apa calduta, ii introduci capatul cu peri intr-un bol cu apa si sampon. Evita sa aplici samponul direct pe pensula umezita, intrucat exista sanse sa ramana imbibat printre firele de par, atunci cand clatirea este facuta defectuos.
  • Neaparat miscarile de spalare trebuie sa fie cat mai blande si delicate. De asemenea, este de prefarat sa nu scufunzi mansonul metalic in apa. In caz contrar, este posibil ca lipiciul special cu care este prins sa slabeasca si astfel pensula sa nu mai poata fi utilizata.
  • La final, pensulele se clatesc tot cu apa calduta. Rasfira usor cu degetul perii pensulei, astfel incat apa sa patrunda peste tot, nu doar pe laterale.
  • Pentru a indeparta excesul de apa poti presa usor in palme pensula. Este de dorit sa faci asta decat sa le freci de servetelul de hartie. Mai apoi lasi pensulele la uscat pe o suprafata plana – un prosop curat sau un servetel mai gros. Este important sa le pui in pozitie orizontala, pentru ca apa sa nu patrunda in mansonul metalic. Prin urmare, sa le lasi la uscat intr-un pahar sau suport, in pozitie verticala sau oblica nu este nicicand o idee inspirata.
  • Din cand in cand poti aplica pe pensula diverse solutii speciale, pentru a indeparta resturile de machiaj si pentru a dezinfecta. Aceste produse isi dovedesc utilitatea mai ales atunci cand nu dispui de suficient timp pentru a curata pensulele complet sau vrei sa folosesti acceasi pensula la aplicarea mai multor nuante de fard, pe rand.
  • Te bucuri mult timp de pensulele de machiaj atunci cand le depozitezi corespunzator. Astfel, sunt de evitat portfardurile clasice, unde perii se pot ciufuli rapid. Opteaza in schimb pentru truse speciale pentru pastrarea pensulelor de machiaj, compartimentate inteligent. Astfel, atunci cand te machiezi in graba iti va fi mai usor sa gasesti pensulele de care ai nevoie.
  • Te-ai gandit vreodata cat de important este sa folosesti pensula potrivita in functie de textura fardului pe care vrei sa il aplici? Poate ca stii deja, pensula din par natural este destinata pudrei compacte si pulbere, in vreme ce pensula din par sintetic este recomandata pentru fardurile lichide si cremoase. Respectand aceasta regula te asiguri ca pensula ramane intr-o forma foarte buna pentru o durata mare de timp.
  • Pensula se manuieste bland, cu atentie. Nu presa sau freca pensula pentru o culoare mai intensa si mai bine opteaza pentru aplicarea in straturi succesive. Orice act de agresiune exercitat asupra pensulei determina modificarea formei sale – in timp, devine inutila in realizarea machiajului.

Ce se intampla cand respecti aceste reguli? Ei bine, setul tau de pensule machiaj va ramane pentru mult timp in conditii impecabile, iar machiajul tau va fi intotdeauna unul desavarsit. Daca ai o pensula favorita, pe care o folosesti zilnic, opteaza pentru achizitionarea unei dubluri, astfel incat sa uzezi pe rand si sa beneficiezi mai mult timp de ele.