Maica Teresa a fost o maicuta albaneza ce tinea de Biserica Catolica. Aceasta a lucrat si a sustinut mereu partea deficitara a populatiei si a societatii din toata lumea. Aceasta si-a dedicat viata bunastarii oamenilor si a fost o avocata a umanitatii. In anul 1999, Maica Teresa a ajuns in topul Listei Gallup a Celor mai Admirati oameni din lume ai secolului 20.
Nascuta la Skopje in Macedonia zilelor noastre, Maica Teresa a fost o sora religioasa si o misionara care si-a petrecut cei mai multi ani din viata in India. Aceasta este nascuta pe data de 26 august in anul 1910 si a fost boteaza pe 27 august. Inca de la varsta de 12 ani, a fost atrasa catre munca in misiune. La varsta de 18 ani, aceasta a parasit casa parinteasca si s-a alaturat Sisters of Loreto drept misionara. Pe data de 24 mai in anul 1931, si-a depus juramantul pentru prima data ca maicuta. A invatat la scoala speciala Loreto in Calcutta si a lucrat de asemenea si ca directoare.
Realizari majore ale Maicii Teresa
In anul 1946, Maica Teresa a primit un mesaj divin, posibil o intuitie de-a ei dupa ce a decis sa isi dedice toata viata spre binele societatii. In anul 1948, aceasta a inceput sa lucreze cu cei saraci. A devenit in curand cetatean indian si a mers prin toata India pentru a-i incuraja pe cei asupriti.
In anul 1950, Maicii Teresa i-a fost acordata permisiunea de a stabili adunarea eparrhiala, care era indreptata catre cei care, erau descrisi de ea ca, “cei flamanzi, cei goi, fara de acasa, orbi, cei leprosi si toti acei oameni care se simt ai nimanui, neingrijiti de catre societate, oamenii care au devenit o povara a societatii si sunt respinsi de toata lumea”. Congregatia s-a extins si mai departe de atat si a devenit cunoscuta ca: Misionarii Caritatii”, una dintre cele mai mari organizatii cu centre in toata lumea.