yesstudio.ro

Provocarea cautarii unui job

Cu totii trecem prin asta, cu totii visam dupa ce am terminat facultatea ca ne vom angaja si vom face acel lucru pentru care ne-am pregatit ani de zile. Realitatea este insa alta. Prea putini, un procent mult prea mic din totalul absolventilor reusesc sa isi gaseasca un job in domeniul pentru care au studiat.

Pun insa problema si in alt mod: esti absolvent sau absolventa de facultate si cand vrei sa te angajezi pentru unele posturi ti se cere experienta. De unde sa ai experienta daca nu ai lucrat deloc pana atunci?

Cu astfel de dileme m-am confruntat si eu in anii facultatii. Auzeam si de la altii ca e greu sa iti gasesti de munca. Pe langa asta cat am fost in facultate – desigur in alt oras pentru ca vroiam sa scap de parinti si sa incerc sa ma descurc pe cont propriu – am aflat intr-adevar ce inseamna viata de student si cat de greu poate fi uneori. Asa ca am luat decizia de a ma angaja chiar din timpul facultatii. Chiar daca jobul nu avea nici o legatura cu ceea ce studiam, imi doream sa castig prin propriile forte o suma de bani, fara sa mai trebuiasca sa cer tot timpul de la parinti.

Am inceput cautarile: ziare, anunturi, chiar si online. La unele joburi se cerea experienta la altele nu. Orice tanara sau tanar stie cat de chinuitoare poate fi perioada in care iti cauti un job, nu gasesti, mergi la diverse interviuri, intrebi tot felul de oameni daca nu stiu de vreun loc de munca disponibil si asa mai departe.

Online poti gasi insa mult mai usor oferte. Trebuie doar sa stii sa cauti. Am gasit spre exemplu o oferta de job de la YesStudio aici. Am gasit oferte peste oferte si am aplicat la toate. Chiar daca la inceput pare descurajant sa iti cauti un job, la un moment dat te obisnuiesti si asta este ceva ce conteaza foarte mult. Mergi mult mai degajat la interviuri si ajungi sa nu mai tratezi fiecare refuz cu stari de furie sau depresie.

Sfatul meu pentru cei ce isi cauta un job este sa persevereze. Chiar daca pentru inceput nu gasesti ceva care sa iti placa neaparat, chiar daca nu are nici o legatura cu domeniul pe care visezi sa ajungi, cu pasi mici dar siguri acumulezi experienta si ai doar de castigat. Domeniul nu conteaza la urma urmei – ceea ce conteaza este sa te simti bine lucrand, chiar daca asta implica ceva ce multi romani considera inca a fi un subiect tabu – un job de model la un studio precum YesStudio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *