Previne WordPress din generarea a mai multe versiuni a unei imagini

In mode default WordPress va genera cel putin 3 diferite imagini in functie de imaginea pe care o incarci. Acest lucru se intampla pentru a putea sa-ti puna la dispozitie optiunea in care alegi versiunea imaginii pe care vrei sa o folosesti (thumbnail, mediu, large).

Daca mai aveti si o tema cu slider si/sau un plugin instalat, veti ajunge sa aveti in baza de date cate 5 pana la 10 versiuni ale aceleiasi imagini. La 1000 imagini urcate vei avea pe server cel putin 3000 de imagini. Ei bine, asta ar putea sa-ti umple cam mult baza de date.

Bineinteles ca acestea nu influenteaza deloc experienta pe care o au vizitatorii site-ului vostru insa daca vei vrea sa spunem sa salvezi un backup, iti va lua de doua-trei ori mai mult sa-l faci. Marimea lui va fi bineinteles mai mare.

Daca ai un site unde predominant incarci poze, aceasta optiune default din WordPress ar putea deveni o reala problema. Ca sa dezactivezi aceasta optiune default, trebuie mai intai sa intelegi cate tipuri de imagini sunt generate in mod automat. Pentru aceasta, va trebui pur si simplu sa incarci o imagine si mai apoi sa te conectezi la baza de date a site-ului tau prin FTP sau cPannel. Va trebui sa mergi la wp-content/uploads/directory.

Acolo vei vedea toate imaginile generate de WordPress. Sunt fie imagini generate default, 3 la numar, fie alte versiuni generate de tema. Poti opri generarea versiunilor default mergand la Settings – Media in WordPress admin.

Aici vei gasi marimile predefinite de wordpress. Trebuie sa inlocuiesti toate valorile cu 0 si gata, wordpress nu va mai genera mai multe versiuni ale unei imagini. Ai grija insa daca ai galerii prin site. Setarea valorilor la 0 in cazul Thumbnail-urilor va duce la o afisare eronata a imaginior in mai multe tipuri de galerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.