Premiile BAFTA 2014

Duminica, 16 februarie, au avut loc premiile BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), academie de film si televiziune britanica. Evenimentul s-a tinut la Royal House Opera din Londra. Afla mai departe care sunt nominalizarile si castigatorii.

In categoria Cel mai bun scenariu adaptat, a fost premiat filmul Philomena.

Cel mai lung-metraj animat a fost considerat Frozen (Regatul de Gheata)

Actul de a ucide (The act of killing) a fost considerat ca fiind cel mai bun documentar.

Au urmat Rush: Rivalitate si adrenalina premiat pentru cel mai bun montaj si Sleeping with the fishes premiat pentru cel mai bun scurtmetraj animat.

Cel mai bun scurtmetraj de fictiune a fost atribuit filmului Room 8.

Premii importante au primit Kieran Evans (pentru cel mai bun debut in calitate de scenarist/ regizor/ producator, pentru scenariul si regia din filmul Kelly+Victor) si Will Poulter (premiul Rising Star).

O distinctie foarte importanta a primit actrita britanica Hellen Mirren. Actrita a fost decorata cu distinctia Fellowship, cea mai inalta distinctie din cadrul premiilor BAFTA.

Potrivit organizatorilor, actrita a primit distinctia Fellowship pentru tot aportul adus industriei cinematografice. In semn de recunoastere pentru contributia extraordinare, actrita a fost decorata de insusi printul William, presedintele British Academy of Film and Television Arts. Actrita a fost premiata in trecut cu Oscar si BAFTA.

Pentru contributia la dezvoltarea cinematografiei, regizorul Peter Greenway a fost premiat si el cu un premiu BAFTA.

Marele castigator la editia de acest an insa, a fost filmul SF Gravity, regizat de Alfonso Cuaron. Filmul a fost premiat cu nu mai putin de 6 trofee dintre care premiul pentru cel mai bun film britanic si premiul pentru cel mai bun regizor. Alte trofee au fost primite pentru cele mai bune efecte vizuale, cea mai buna imagine, cel mai bun sunet si cea mai buna muzica din cele 11 nominalizari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *