botezz.ro

Pregatirile pentru trusoul fetitelor

Poate ca mai putin cunoscuta partea de simbolistica a elementelor ce tin de oficializarea slujbei de crestinare a unui copil, insa cunoscuta partea de importanta, un astfel de eveniment aduce emotie pentru parinti si nasi in mod special. Este un eveniment marcant, prima petrecere a celui mic, ce se doreste sa ramana in amintirea invitatilor ca fiind un moment deosebit.

Din punct de vedere religios, dar si traditional, se impun anumite aspecte legate de trusoul celui ce urmeaza sa fie botezat. De precizat ca nu tine numai de tinuta si ca aceasta oricum se refera la ceea ce va imbraca micul print sau mica printesa dupa botez. Pentru sosirea la biserica si pana la scaldaciune cel mic poarta hainele alese de parinti, de regula tot din sfera celor elegante.

Trusoul fetitelor

In mare parte lucrurile ce se includ intr-un trusou sunt aceleasi, fie ca este vorba de fetite sau baieti. Diferente se fac in materie de culori specifice si de tinuta. La capitolul trusouri fete vor exista nevoi de rochite. Propunerile de la www.BotezZ.ro vizeaza seturi complexe si in plus cu puternic accent pe partea tematica si de design. Iata ce poate contine acest set:

  • Cutie personalizata insemnand numele bebelusului sau chiar si data botezului.
  • Un prosop necesar pentru copil dupa scoaterea din apa. De asemenea, acesta se poate personaliza.
  • Panza de mir sau denumita popular crasma ce va fi brodata.
  • Sticluta de mir.

Aceste obiecte sunt cele strict necesare insa nu sunt singurele ce vor fi achizitionate de catre nasi. Aici se includ paturica, cutia pentru suvitele de par, prosopul si sapun pentru preot, precum si tot ce tine de imbracatul copilului – body, pampers etc. A nu se omite lumanarea pentru preot si dascal, cutia in care vor fi toate asezate, incaltamintea pentru copil si alte accesorii.

Insa din tot acest set pare ca cele mai importante elemente sunt legate de rochita fetitei si de lumanarea cu care nasa o va insoti in momentul concret de botez. Lumanarea in sine poate avea o tematica anume, de regula impodobita in culori ce pastreaza aceeasi culoare. Poate dispune de elemente decorative precum tulle, funde, flori si asa mai departe.

Rochita este de asemenea de importanta mare. Aceasta este cel mai adesea aleasa din categoria de tinute elegante, din materiale fine, pentru ca intreaga costumatie sa fie de gala. De tip baby doll, cu tulle, perle, dantela sau motive florale, culorile sunt in tonuri vii si perfecte pentru un astfel de moment. Desi exista conceptul traditional conform caruia trebuie sa fie vorba de o tinuta alba, ce semnifica puritatea, variantele moderne de rochite pentrru botez sunt diafane, colorate si de printesa.

Pentru alegeri inspirate si practice seturile cu toate cele necesare pentru crestinare si pentru tinuta de purtat dupa botez sunt preferate. De aceea botezz.ro dispune de optiuni variate, atat din punct de vedere al componentelor, cat si a preturilor aferente. Astfel, se pastreaza tematica si se aleg cu mai mare usurinta toate cele necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *