Pompa de caldura, o investitie de lunga durata

Tendinta de a ne orienta dupa sistemele de incalzire care sa ne asigure un randament termic optim este tot mai accentuata, mai ales ca toate variantele pe care ni le propune piata la ora actuala sunt din ce in ce mai costisitoare. Mergand pe principiul ca suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin, hai sa ne indreptam atentia si asupra pompelor de caldura, o varianta destul de practicata la ora actuala in Romania.

Este considerata o investitie de lunga durata pentru ca odata realizata si randamentul este unul favorabil, care convine. Pentru ca accentul cade tot mai mult pe eficienta economica pe care o indeplinesc sistemele de incalzire, iata ca pompa de caldura a reusit sa castige un numar tot mai mare de adepti astazi.

Unii se orienteaza dupa ele pentru locuinta, altii cel putin pentru casele de vacanta, fie ca sunt pentru a petrece in ele concediile sau weekendurile, fie ca sunt gandite pentru inchiriere pe perioade limitate. Cert este ca o pompa de caldura in acest sens este o idee excelenta din varii motive. Pe scurt spus, sunt o solutie de incalzire completa, care atrage dupa sine un consum de energie redus.

Pompele de caldura, o metoda disponibila la scara larga

Oricui ii suna bine ideea de a avea un sistem de incalzire care sa nu presupuna un consum ridicat de resurse. Toate costa si cu atat sunt mai costisitoare cu cat suprafata de incalzit este mai mare, indiferent ca vorbim despre lemne, peleti sau alte derivate lemnoase.

Ei bine, pompele de caldura sunt dispozitive automatizate, deci din start confortul privind exploatarea este deja la alt nivel. Te poti orienta dupa o pompa de caldura nu doar pentru a incalzi locuinta, ci si pentru a asigura necesarul zilnic de apa calda menajera, dar si pentru a raci casa in perioadele toride din timpul verii.

In principiu ai de ales intre mai multe tipuri de pompa de caldura. Sunt cele care functioneaza pe principiul apa – apa, cele tip sol – apa si cele cu functionare aer – apa. Gasesti modelel aer – apa, la costuri rezonabile si prezentand o calitate excelenta, convenabila, in cadrul magazinului online dedicat pentru casa si gradina – Bricolaj Market. Se evidentiaza prin eficienta consumului pe care o prezinta, fiind deopotriva si o alternativa prietenoasa cu mediul. Practic un procent de 75% din energia termica redaqta este din atmosfera si restul din electricitate. Poti face singur calculele ca sa iti dai seama aportul pe care il poti aduce in acest sens atat protejarii naturii, cat si economiilor personale.

Daca traiesti intr-o zona in care poate desi a-i fi dorit sa realizezi incalzirea prin gaz, acesta nu este disponibil, respectiv unde reteaua electrica este unica utilitate pe care o ai la dispozitie, din nou pompa de caldura, cu functionare pe principiul aer – apa poate fi varianta cea mai rentabila pentru tine. Este genul de investitie pe care o faci o singura data si iti ofera o durata de functionare indelungata. Descopera modelele de pe bricolajmarket.ro, fa calculele si trage personal concluzia potrivita.