E demonstrat faptul ca in momentul in care tinerii trec de la facultate la un loc de munca, nu ajung acolo cu skill-urile necesare pentru a avea succes. Potrivit marii majoritati a angajatorilor, pregatirea este vitala pentru a avea succes la un loc de munca. Facultatile scot tineri cu diplome insa cu pregatire profesionala prea slaba.
Lipsa eticii muncii
Facultatea este un loc casual. Studentii merg la cursuri in tricouri, pantaloni taiati, colorati si amana toate treburile pe ultima suta de metri. Astfel, in momentul in care termin facultatea si se angajeaza, merg la servici exact cum mergeau la facultate. Mai mult decat atat, nu inteleg ce inseamna munca zilnica si grea. Desi este vorba despre studenti care au dobandid o diploma si exercitiu in domeniu, pregatirea pentru un adevarat loc de munca lipseste in mare parte. Astfel, mare parte a angajatorilor gasesc lipsa punctualitatii, imbracamintea nepotrivita si lipsa de respect ca cele mai comune comportamente neprofesionale in cazul absolventilor.
Lipsa aptitudinilor de comunicare
In facultate studentii scriu eseuri si poate ca la un moment dat vorbesc in fata clasei sau in cadrul unei organizatii. Aceste activitati ii ajuta oarecum sa se pregateasca pentru lumea muncii insa este evidenta o lipsa a aptitudinilor de comunicare. Apar deficiente atat in comunicare orala cat si in cea scrisa. Companiile angajatoare se asteapta ca tinerii sa aiba capacitatea de a munci cu o multime de tipuri de clienti la un nivel profesional.
Folosirea gresita a tehnologiei
Smartphone-urile, iPad-urile, tabletele si laptopurile sunt comune in salile de curs. Studentii insa le folosesc de multe ori pentru orice altceva inafara de cursuri. Astfel, in momentul in care ajung sa lucreze, nu inteleg faptul ca nu pot sta pe facebook-ul personal pe banii sefului, ca nu pot scrie mereu mesaje si ca nu pot da telefoane personale la orice ora.