Obiceiuri care iti afecteaza imunitatea

Nu te-ai gandit pana acum insa fiecare aspect al vietii tale se pare ca este definitoriu cand vine vorba de starea de sanatate. Descopera astfel ca tine de modul in care te alimentezi, te ingrijesti si ce pofte iti faci pentru care imunitatea ta este sau nu afectata. Din seria aspectelor care iti dauneaza se numara:

  1. Daca eviti grasimile nu faci altceva decat sa iti afectezi imunitatea. Pentru ca organismul are nevoie de grasimi chiar daca acestea sunt inamici pentru sanatate. Asa ca incearca sa mentii un ritm oarecum echilibrat din acest punct de vedere. Insa ele au si ele un rol si asta tine de mentinerea sanatatii la un nivel optim si in egala masura energia de care ai nevoie.
  2. Singuratatea este si ea inscrisa in aceasta lista. Asta duce la depresie, asta duce la un ritm cardiac prost, la stare de slabire si fara energie si intr-un lung sir de aspecte acestea afecteaza imunitatea. Desi prea putini sunt cei care cred asta exista se pare si alte forme de boala decat ceea ce fizic inseamna durere.
  3. Prea multa proteina. Multi cred ca pentru a face fata problemelor au nevoie sa fie cat mai grasi si consuma foarte multa carne. Asta insa nu ajuta cu nimic cand de fapt prea multa proteina decat este nevoie in mod normal pentru organism duce la imbatranirea celulelor mult mai repede si de fapt la scaderea “performantelor” sistemului imunitar.
  4. Lipsa de somn te va afecta si ea si nu degeaba se spune ca este vital. In timpul somnului ne refacem din toate punctele de vedere, celular, ne recapatam energia si prin urmare ajungem sa fim fresh pentru o noua zi. Cand asta nu se intampla nu facem altceva decat sa provocam organismul sa isi caute propriile rezerve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *