pisici

Oamenii de stiinta au descoperit de ce iubesc pisicile iubesc cutiile

Daca ai o pisica, probabil ca te-ai obisnuit deja: orice cutie din casa este a sa, iar daca este prea mica pentru pisica, nu e nicio problema, pentru ca se chinuie pana va incape. Pisicile sunt minunate si reusesc sa mai faca un alt lucru pe langa prinderea de soareci si de pasari in viata. Felinele- indiferent de dimensiunea lor- pur si implu iubesc cutiile, in special cele realizate din carton.

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca, cutiile de carton contribuie la reducerea stresului. Intr-o lucrare publicata recent de catre oamenii de stiinta, acestia au descoperit ca, cutiile ajuta la reducerea nivelului de stres a pisicilor. Acest lucru este foarte important pentru ca un nivel de stres mai ridicat poate provoca mai multe boli in randul pisicilor.

Pisicile adora mirosul de carton. Ei bine, potrivit cercetatorilor, acest lucru probabil ca are de-a face cu mirosul de carton care este ascuns in cutii. Astfel, mirosul ajuta pisicile sa se confrunte cu imprejurimile lor. Exista insa un dezavantaj in ceea ce priveste cutiile de carton. Ei bine, acestea nu sunt nici frumoase si nici nu sunt prietenoase cu casa ta. Din fericire, exista o solutie, asa numita karbhuis- aceasta este o casa de carton frumoasa conceputa special pentru pisici, avand toate avantajele unei cutii de carton normale.

Frica pisicilor de castraveti

Bine bine, stim deja ca pisicile iubesc cutiile, dar ce se intampla cu frica lor de castraveti? Internetul este plin de imagini cu pisici care se sperie de un simplu castravete. Dar, de ce se intampla acest lucru?

Potrivit biologilor specializati in comportamentul la animale, acest lucru se datoreaza faptului ca pisicile experimenteaza, de fapt, un atac de panica atunci cand se confrunta cu un castravete. Pisicile iubesc sentimentul de securitate, ordine si rutina- in special atunci cand se afla pe terioriul lor de baza. Cand ceva se schimba in spatiul lor, acestea se sperie foarte usor si le face sa fie sensibile la stres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *