Oameni pe care sa ii eviti

O vorba populara spune “daca ar sti omul ce-ar pati nici din casa n-ar iesi”. Pe ideea ca daca ai sti ce te asteapta ti-ai dori sa ai mintea cea de pe urma cel putin sa stii sa eviti anumite persoane in viata ta ar fi ideal. Daca prietenii poti sa ii alegi atunci alege sa tii cont de fiecare tipologie. Iata oamenii pe care ii doresti departe de tine:

  • Dramaturgul. Pe langa faptul ca este un pesimist din fire toate discutiile au un substrat plangacios. Fie pentru ca isi doreste sa fie in centrul atentie, fie ca o strategie sa fie inteles si ajutat va fi mereu cel care spune povesti pline de drame. Starea de spirit a unui grup de prieteni este cea care te va influenta si pe tine astfel ca nu ti-ai dori sa ai dramaturgul in preajma.
  • Naivul. Devine la un moment dat si amuzant insa din sinceritatea debordanta de care da dovada iti va inspira uneori mila, alte ori revolta. Cert este ca nu iti va surade ideea de a-l lasa pe el sa organizeze cine stie ce petrecere.
  • Barfitorul. Poate unul din cele mai rele cazuri este sa ai un prieten a carui misiune in viata pare sa fie aceea de a critica si de a barfi. Nimic in ochii lui nu pare ceva de admirat. Si pe cat de placut poate fi o sesiune de barfa pe atat de mult te poate afecta pe termen lung. La un moment dat nu te vei gandi ca vei fi si tu in gura lui?
  • Negativistul. Sau Gica contra, cel care nu crede nimic, nu are incredere ca ceva va merge si daca ii mai si impartasesti din viata ta te va convinge ca nu faci nimic bine.

Desi a fi stapan pe tine este o prima regula in viata nu este exclus ca la un moment dat sa te identifici cu cei din grupul de prieteni asa ca mai bine sa nu iti doresti sa ai “calitati” de genul barfitului sau a minciunitului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *