O noua viziune asupra educatiei

Educatia in Romania urmeaza acelasi stil. Bun sau rau, contestat sau nu de unii cert este ca mereu se poate mai bine. Unii ar spune ca prefera mai degraba acel sistem strain, de peste hotare care sa se axeze pe fiecare copil in parte. Ca o alta viziune asupra modului in care se face educatia scoala INSPE este de talie internationala si primara si schimba maniera in care copii pot invata.

La inceput un start timid insa in scurt timp a ajuns sa fie atat de apreciata incat s-a extins. Daca la inceput s-a axat numai pe comunitatea straina din Romania acum permite accesul oricarui elev roman vorbitor de limba engleza care sa se alature acestui mediu si acestui centru educational.

De fapt ce se intampla aici. La fel ca orice alta scoala INSPE isi propune sa invete elevii cele necesare, totul adaptat grupei de varsta. Insa ceva este schimbat si anume orientarea catre fiecare elev in parte. Cu alte cuvinte se doreste a influenta pozitiv orice elev, de a-l indruma si de a-l face sa inteleaga in functie de nivelul sau de cunoastere si de capacitatile sale de invatare. Multe din activitati sunt si distractive si mai cu seama au un substrat educational.

Gandim gresit cand credem ca un elev, un copil trebuie sa priveasca institutiile de invatamant ca un loc de speriat, prea strict unde se pastreaza cu sfintenie conceptele si sunt pedepse grave. Se induce ideea greoaie psihologic vorbind ca scoala este prea grea pentru ei. La INSPE vor avea parte de o cu totul alta viziune, aceea menita sa ii faca mai interesati de scoala si de tot ce inseamna ea. Bazata pe conceptul scotian aceasta scoala are la baza ideea de a invata in mod creativ si activ. Degeaba vom preda materie multa de vreme ce practica conteaza si ea si sta la baza intelegerii profunde. Degeaba vom incarca cu foarte multa materie daca nu se explica pe intelesul lor.

Printr-o abordare departe de stilul clasic in care ne-am obisnuit scoala internationala INSPE isi propune sa devina alegerea parintilor mai ales si pentru faptul ca exista o posibilitate de a forma o baza multilingvistica. Cursurile sunt in limba engleza si asta va face sa se bifeze si o alta limba in aria de cunostinte si ceea ce se incepe devreme inseamna clar un plus pentru viitor.

Cu o deschidere catre nou scoala INSPE ofera si flexibilitate cand vine vorba de cei admisi. Exista atentie deosebita fata de modul in care copiii sunt ingrijiti si fata de modul in care acestia isi petrec timpul aici. Avand atat de multe activitati au nevoie de intelegere in grup si de supraveghere insa totul tine de profesorii bine instruiti care fac cinste scolii. Iar cand vine vorba de plata scolii parintii cunosc o flexibilitate de asemenea, in plata cu rata pentru a gasi un echilibru in cheltuieli.

Daca de-a lungul timpul si-au dovedit impunerea pe piata cu un astfel de concept este clar o demonstratie a faptului ca este o scoala de incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *