dieta sanatoasa plamani

O dieta sanatoasa duce la sanatatea plamanilor

dieta sanatoasa plamani
dieta sanatoasa plamani

Printre multele sale recompense, a tine o dieta sanatoasa te poate ajuta sa te protejezi impotriva  dezvoltarii afectiunilor cronice ale plamanilor, potrivit unor studii finalizate.

Bazat pe mai mult de 120.000  de testeri barbati si femei si urmat mai mult de un deceniu, studiul a descoperit faptul ca  cei care care au urmat o dieta  care cuprinde cereale integrale, legume si nuci, si mai putina carne rosie si zaharuri, au avut un indice mult mai scazut de dezvoltare a unor afectiuni care dauneaza plamanilor, chiar daca ar fi fumat, decat cei care consumau cea mai rea dieta posibil.

Se crede, si pe buna dreptate, ca trebuie sa amplificam si sa evidentiem rolul unei diete bune in cadrul afectiunilor respiratorii, care nu sunt atat de cunoscute publicului larg. Sanatatea respiratorie si functionarea plamanilor prezice in mare statutul sanatatii generale  si toate cauzele ce duc la mortalitate.

Denumirea de afectiuni ale sistemului respirator sau ale plamanilor  este un termen umbrela ce strange laolalta si dedesubtul sau  un grup de afectiuni pulmonare progresive care blocheaza cantitatea si volumul de aer inspirat si care pot cauza probleme de respiratie. Acestea includ si bronsita cronica, emfizemul si unele tipuri de astm.

Potrivit cu Centrul de Control si Prevenire al Afectiunilor, in jur de 15 milioane de americani au fost dianosticati cu una dintre aceste afectiuni si este cea de-a reia cauza in top care duce la cauzarea celor mai multe cazuri de deces din Statele Unite. Factorul de risc predominant al acestor afectiuni in lumea dezvoltata este fumatul, insa pana la o treime dintre pacienti nu au fumat niciodata, astfel ca se sugereaza si ca alti factori ar putea fi implicati.

Insa, cam putina atentia a fost acordata si factorilor modificabili, pe langa fumat, factori ce ar putea duce la reducerea riscului de dezvoltare a unei asemenei afectiuni, si unul dintre acestia fiind si dieta sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.