nume

Numele-o povara sau nu

numeOamenii au tendinta da a identifica numele si de a-l asocia cu unele celebritati, iar acest lucru poate determina ca tu sa ajungi sa nu iti mai suporti numele pe care il ai. De fiecare data cand crestem, ajungem sa nedam seama despre felul in care suna numele nostru. Cateodata ajungem sa nu il mai folosim prescurtandu-l sau folosindu-ne de poreclele date de apropiati.

Numele-o amprenta personala

Uneori ne folosim doar de numele nostru al doilea, daca avem asa ceva, alteori ne inventam niste nume care ni se pare mai apropiate de firea noastra.

Numele nostru poate fi cateodata ceva ce ne ajuta iar alteori poate sa ne incurce sau sa ne bage in belele. De cele mai multe ori, noua ne plac numele noastre, insa in situatiile in care nu ne plac, inventam altele, ni le schimbam si asa mai departe. Cum poate fi numele nostru o povara pentru noi si cum ne poate ajuta in unele situatii?

Numele nostru-o povara?

  • Numele nostru poate sa ne incurce cateodata deoarece poate suna destul de urat sau destul de neplacut pentru unii dintre noi. Nu este vorba doar despre numele de familie, ci cat despre prenume, primul, al doilea sau ambele prenume. Stiu ca exista o multitudine de persoane in aceasta lume care se confrunta cu idea unui nume urat sau care le displace total. De cele mai multe ori, numele copiilor de vedete sunt destul de stanjenitoare pentru cei mici. Nume ca cele de flori, de plante, de fructe sau de orase pot suna in strainatate drept echivalente ale numelor cetatenilor rromi ai tarii noastre.
  • Numele noastre pot fi o povara pentru noi pentru ca oamenii din jur si in special copiii, atunci cand suntem mici, se pot lua de ele si ne pot lua in ras. Nu numai copiii si colegii de scoala pot sa ia in deradere numele noastre, ci de asemenea si profesorii si agajatorii, mai ales cei prost-crescuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.