Google

Noua companie Google

Google, cel mai mare motor de cautare din lume si liderul seriviilor de cautare din lumea online, a dezvaluit recent o restructurare surprinzatoare a activitatii sale, creand o noua companie “mama”, care se numeste Alphabet Inc. Dupa aceasta restructurare, Google isi va pastra cele mai cunoscute afaceri ale sale pe care le are, cele mai importante fiind descrise de motorul de cautare Google, aplicatiile sale, YouTube si Android. Astfel, subunitatile create mai recent dar si diviziile de investitii si cercetare, subsidiara “smart-home” Nest si divizia de drone, toate se vor afla sub noua sigla numita Alphabet.

Asadar, Larry Page, fondatorul gigantului Google, a explicat ca Alphabet va fi o structura mult mai simpla pentru ceea ce a devenit un grup de afaceri diverse. “Noua structura ne va permite sa ne concentram in continuare pe oportunitatile extraordinare din interiorul Google. Companiile Alphabet trebuie sa fie independente si sa-si dezvolte propriile branduri”- sustine fondatorul.

Conducerea companiei Alphabet

De asemenea, Larry Page va fi directorul principal al noii companii Alphabet, iar directorul principal al Google va ramane vicepresedintele Sundar Pichai. Ruth Porat, directorul financiar de la Google va detine aceeasi functie atat la Google cat si la noua companie – Alphabet.

Larry Page explica de ce au ales acest nume pentru noua companie: “Numele Alphabet a fost ales din doua motive. Reprezinta limba, <centrul cercetarilor Google>, iar Alpha-bet inseamna <profit peste medie>, ceea ce vrem noi sa realizam”.

In prezent, companiile americane Google si Apple sunt cele mai valoroase branduri din intreaga lume, conform BrandZTM Top 100 – clasamentul celor mai valoroase 100 branduri la nivel global, dat publicitatii de WPP si Millward Brown. Potrivit unui studiu, cifrele care arata valoarea companiei Apple au crescut cu aproape 67%, adica pana la 247 miliarde de dolari, in timp ce valoarea celor de la Google se ridica cu 9% – pana la 173,7 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *