clovn

Motivul pentru care clovnii sunt ciudati

clovnClovnii sunt ciudati. Nu exista nicio alta cale de a-i descrie. Sunt fiinte colorate, semi-umane cu figuri distorsionate si voci pitigaitate. Ciudat. Si asemeni oricarui lucru care e ciudat, oamenii ori vad clovnii ciudati ori ii vad amuzanti. Frica de clovni, cunoscuta si ca coulrophobia, se invarte in jurul nostru inca de cand am vazut primul clovn cu nasul rosu, iar scriitorii de groaza sau realizatorii de film au valorificat aceasta teama de atunci.

Iata care sunt cei mai ciudati clovni din literatura si filme:

Frowny the Clown, “Clown” (2014). Un tata gaseste un costum de clovn intr-un camion vechi, pe care se decide sa il poarte la petrecerea de ziua fiului sau. Din pacate, odata imbracat, costumul il transforma pe barbat intr-un demon care mananca copii. Ceea ce urmeaza sunt unele din cele mai ciudate si neobisnuita scene de groaza, pe masura ce iubitorul tata se transforma intr-un adevarat cosmar.

Gonko, The Pilo Family Circus de Will Elliot. “Mai ai doua zile pentru a trece auditiile. Ai face bine sa treci, prietene. Ai sa faci parte dintr-un circ. Nu sunt cele mai bune vesti pe care le-ai primit?” Actiunea acestei carti incepe cand un om nu numai ca e rapit de trei clovni psihopati- condusi de catre sadicul Gonko- ci este fortat sa si devina un clovn. Acest roman de groaza a devenit rapid un cult, dar si cel mai urat cosmar al celor care se tem de clovni.

Filme de groaza cu clovni

Twisty, “American Horror Story: Freak Show” (2011-). Ciudatul clovn Twisty este cel mai discutat personaj din sezonul patru al serialului “American Horror Story”. El prinde copiii si ii inchide intr-un autobuz abandonat din mijlocul padurii, dupa care incearca sa ii distreze, insa intr-un mod psihopat, asa cum este si el.

Pennywise, IT de Stephen King. Cel mai oribil clovn este si cel mai popular dintre toti. De fapt, Pennywise a fost cel care a lansat un adevarat fenomen aratandu-i pe clovni ca viind infricosatori. Indiferent ca este descris de paginile din romanul lui Stephen King sau de portretizarea lui Tim Curry in televiziune, Pennywise a bantuit visele a celor mai multi oameni. Pana in prezent, el ramane regele clovnilor infricosatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *