motive fumat

Motive pentru care fumezi

Fumatorii isi vor justifica in fel si chip viciul pacatos. Vor spune ca tine de placerea lor maxima si ca asa le place. Ei bine insa in adancul sufletului se vro gandi si ei ca ar putea sa sara calul. Desi specialistii spun ca a fuma o tigara sau 3 intr-o zi este exact acelasi lucru si mai bine deloc decat una sau numarate pe degete cate nu este atat de usor sa faci asta.

Atunci redu aportul de tigara. Faci asta probabil pentru ca:

  1. Iti este teama ca nu vei mai fi tu, ca te vei ingrasa. Teama de schimbare si progres se include de asemenea. Insa asta tine mai mult de partea psihologica.
  2. Fumezi dupa ce mananci. Este poate una din cele mai comune situatii. Si daca asta te face sa fumezi mai mult si mai des atunci apeleaza la ceva mentolat si mai cu seama, cel mai bine, la spalatul pe dinti. Fumatorii constanta ca dupa un astfel de moment nu isi mai doresc la fel de mult sa fumeze si tine poate unde in subconstient de ideea de igiena orala ce nu ar trebui sa fie afectata.
  3. Cercul de prieteni conteaza si el. De vreme ce ai prieteni fumatori fii sigur ca acestia te vor influenta sa fumezi. Cat timp vei petrece cu ei vei avea tendinta de a le urma exemplul. Nu degeaba se spune ca in functie de ce prieteni ai ajungi si tu sa te definesti prin prisma lor.
  4. Singuratatea. Este poate unul din factorii de care prea putin ne dam seama. Cu toate acestea se pare ca cat timp petreci singur ajungi sa te plictisesti sau efectiv sa pui o presiune asupra ta. Daca iti vei petrece mai  mult timp cu cei dragi si cunoscuti iti vei reduce din nivelul de stres astfel ca nu vei mai simti aceeasi senzatie de a fuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.