Daca locuiesti intr-un apartament mic sau compartimentat nu prea fericit, unde ai open space la living si bucatarie este poate mai multa provocare in a gasi varianta potrivita de mobila. Ai nevoie de piese multifunctionale, mobilier mai practic, cu spatii ascunse, depozitare in stil complex. Nu degeaba multi prefera mobila realizata la comanda.
Prodesignart are proiecte interesante pentru living-uri si nu numai. Un mare avantaj aici este ca echipa este una cu experienta, poate oferi si consiliere inca din faza de proiectare si daca devii clientul lor ai parte si de proiect 3D, realizat gratuit. Acest lucru iti permite sa vizualizezi fiecare detaliu si cum se va integra mobilierul. E ca si cand ai vizualiza proiectul la gata si cauti cu lupa fiecare detaliu.
Idei practice pentru living-uri mici
Pentru ca spatiul impune anumite limitari si nu orice tip de mobila va fi utila in astfel de cazuri, tine cont de:
- Mobila cu sertare mai multe, o sansa in plus de a evita dezordinea lucrurilor.
- Dulapuri dispuse de-a lungul camerei, pentru ca vor fi necesare spatii de depozitare si nu trebuie sa aglomerezi camera cu prea multe corpuri.
- Exploateaza spatiul pe verticala. Trebuie avut in vedere aici daca inaltimea camerei este favorabila.
- Corpurile suspendate sunt mereu o idee buna, pentru ca permit a folosi spatiul la maxima capacitate, atat in zona de sus, cat si jos. Seturile de mobila ce includ comoda joasa si corpuri suspendate sunt printre cele mai populare alegeri.
- Mobila multifunctionala poate fi realizata la comanda. Ce spui de dulapioare pentru masa de cafea? Sau de tabureti mici cu spatiu de depozitare inauntru.
Sunt de evitat culorile inchise. Peretii in primul rand, ideal sa fie albi pentru ca vor crea impresia de spatiu mai mare. Mobila poate fi un contrast cromatic, insa atentie, culori inchise precum negru, wenge, vor crea efectul de spatiu ingust. Ceva mai echilibrat va insemna poate nevoia de contrast, adica alb-negru sau mobila monocromatica, dar in tonuri deschise. O alta strategie poate fi colorarea doar a unui perete, intr-o nuanta mai inchisa, acolo unde va fi televizorul spre exemplu – pentru ca efectul va fi de a crea impresia de adancime pentru camera.
Less is more este o regula usor de aplicat. Adica spatiul nu trebuie incarcat inutil. Asadar se prea poate ca minimalismul sa priasca oricarui living – o comoda ce continua cu blat pe toata lungimea camerei, corpuri suspendate dispuse in forme inedite. Un astfel de set este pe cat de compact, pe atat de creativ gandit.
Descopera seturi ce te inspira, de la prodesignart.ro.