malta

Minunata Malta

maltaMalta este o tarisoara nu foarte mare si nici atat de mica incat sa o inveti pe de rost intr-o zi, insa cu siguranta in doua zile ii poti face turul cu ajutorul unui automobil, daca asta iti doresti. Am vizitat acest loc minunat in timpul concediului si m-au frapat climatul si suprafetele aparent aride ale acestei natiuni. Aici totul este de un alb prafuit, de un nisipiu care duce mai mult cu gandul la niste ruine antice. Toate cladirile, inclusiv mall-urile si institutiile dim Malta sunt construite din blocuri de piatra rezistenta si au un aspect nefinisat ca de cladiri vechi cu iz istoric.

Clima este foarte calda, dar in acelasi timp umeda, avand deschidere la Marea Mediterana. Aici nu vei gasi flori pe marginea drumului si nici iarba verde de la noi din tara sau din restul regiunilor Europei. Aici vei intalni o vegetatie uscata adaptata conditilor de vreme, cactusi infloriti in permanenta si foarte rar copaci ca la noi. Predomina palmierii si florile uscate. Nu prea este o tara a agriculturii sau a zootehniei deoarece solurile si vegetatia nu permit acest lucru, insa turismul este in floare.

Ce ai putea vizita in Malta? Eu am fost timp de o saptamana si tot nu am apucat sa ma bucur de tot ce frumos de oferit aceasta tarisoara.

Mdina

Orasul vechi si de piatra Mdina dispune de cele mai batrane fortificatii de pe  insula. Construit in timpurile fenicienilor (c.300 I.H.), a ramas orasul capitala pana in secolul 16. Cu strazile sale inguste si nisipii, ne aduce aminte de alte orase din piatra din lumea araba. Pe strazile curbate si stramte poti descoperi cafenele dragute, muzee atractive, inchisori antice si binenteles si biserici frumoase.

Mosta Rotunda

Situat pe artera nord-sud, vei descoperi aceasta biserica impunatoare daca vei calatori pe insula in cautarea de frumuseti arhitecturale. Fiind cel de-al treilea cel mai extins dom din Europa. Aceasta cladire este ca un fel de testament pentru devotamentul religios al cetatenilor Maltei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *