relatie dragoste

Metode de salvare a unei relatii de dragoste

Exista la un moment dat intr-o relatie mai multe blocaje, parca niste ziduri se ridica intre cele doua persoane care formeaza un cuplu. Nu este deloc bine, mai ales daca acea relatie este una serioasa si cei doi inca se iubesc. Relatiile de vindeca atunci cand oamenii incearca sa comunice unii cu ceilalti, atunci cand vine vorba despre tot felul de relatii, nu numai despre cele de dragoste.

A-ti trata partenerul cu raceala atunci cand nu-ti convine ceva, nu face decat sa inrautateasca lucrurile intr-o relatie. Asta arata ca tu iti afisezi furia in loc sa lucrezi la a face ca relatia voastra sa mearga mai bine. Pentru a incerca sa iti tratezi relatia, ar trebuis a te concentrezi doar pe partea ta de datorie si nu pe lucrurile rele din relatie pe care simti ca le face partenerul tau.

Daca relatia ta nu intampina probleme si certuri prea explozive, mai bine ai indeparta aceste lucruri din start. Cateodata inactiunea  vorbeste de la sine exact ca si actiunile sau cuvintele. Te poti uita inca la lucrurile pe care e-ai facut la feld e bine ca si la lucrurile pe care nu le-ai facut, si asta te va ajuta fie ca sunteti la distanta unul de altul  sau doar va certati.

Lucreaza la tehnicile de comunicare. O lipsa de comunicare ar putea fi motivul pentru care ai putea simti o raceala in relatia voastra. Pentru a imbunatati comunicarea, invata cum sa asculti mai bine. De exemplu:

  • Adreseaza intrebari specifice. In loc de a intreba pe partenrul tau cum i-a fost ziua, intreaba-l “Asadar, cum ti-a mers afacerea?”
  • Demonstreaza-i ca il asculti prin mentinerea contactului vizual, si intrebandu-l diferite lucruri, dar facand de asemenea si observatii.

Este foarte simplu sa dai vina pe partnerul de viata in loc de a te uita mai intai la tine. Da-ti seama mai intai care sunt lucrurile nu prea bune din viata ta si incearca sa le schimbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *