Metoda terapeutica stiintifica- homeopatia

In anul 1796, medicul german Christian Samuel Hahnemann punea bazele medicinii homeopate prin pubicarea lucrarii teoretice “Similarul vindeca similarul”. In aceasta lucrare el vorbeste despre principiul similitudinii si anume, mai exact, despre faptul ca o substanta care determina anumite simptome in cazul unui om sanatos, poate vindeca un om bolnav, cu aceleasi simptome, daca se administreaza substanta in cantitati foarte mici. La momentul de fata, homeopatia este raspandita si cunoscuta in marea majoritatea a tarilor de pe glob. Prezenta si in Romania, homeopatia este practicata doar de medici cu pregatire de specialitate.

Care sunt principiile dupa care functioneaza homeopatia?

Toate caracteristicile individuale ale unui pacient sunt luate in considerare in cazul in care un medic specialist in homeopatie efectueaza un consult. Cum fiecare om in parte prezinta un caracter particular al unor simptome si al unei boli, sunt luate in considerare atitudinea pacientului, dorintele si aversiunile, simptomele mentale care insotesc starea de boala in momentul in care se stabileste tratamentul homeopat potrivit. Astfel, chiar daca doi pacienti sufera de aceeasi boala, ei vor putea fi tratati cu remedii diferite, in functie de particularitatile manifestarii bolii in cazul fiecaruia.

Tratamentele homeopate au un foarte bun efect mai ales in cazul copiilor si tinerilor. Ei sunt cei care se bucura mai mult de astfel de tratamente intrucat au o capacitate de raspuns foarte buna la tratamentele homeopate.

In cazul folosirii unui tratament homeopat, pacientii se bucura de multiple avantaje. In primul rand, in cazul tratamentelor homeopate se folosesc cantitati foarte mici de medicamente. Astfel, lipseste total toxicitatea transmisa organismului. In al doilea rand, costul tratamentelor homeopate este mult mai mic decat in cazul tratamentelor obisnuite. Tratamentul homeopatic actioneaza atat la nivel fizic dar si la nivel emotional in cazul fiecarui pacient.

In medicina homeopata se considera ca nu exista boli ci mai degraba bolnavi. Astfel, medicina homeopata nu recomanda tratamente pentru boli ci analizand fiecare pacient in parte, un medic homeopat va prescrie un medicament pentru un bolnav, nu pentru o boala.

Astfel, fiecare individ va fi consultat si tratat in functie de particularitatile sale. Printr-o astfel de apropiere fata de pacient, un medic homeopat ca reusi cu succes sa te ajute in rezolvare multor probleme de sanatate.

Nu incercati sa utilizati tratamente homeopate fara sa apelati in prealabil la un medic homeopat acreditat. Asa cum am spus, un astfel de medic va sti sa va recomande un medicament in functie de toate aspectele persoanei dumneavoastra asa ca un consult este obligatoriu.