Mercedes ne surpinde cu un concept de masina inteligenta

Evenimentul Consumers Electronics Show ce a avut loc la inceputul lunii ianuarie in Las Vegas a fost gazda a celor mai uimitoare tehnologii de ultima ora care isi vor face aparitia cat de curand. Astfel, aici, iubitorii de tehnologie si-au putut incanta ochii cu o multime de aparate sofisticate, au fost martori la primele piese de aparate electronice ce pot face parte dintr-o casa inteligenta sau au vazut cele mai tari concepte de vehicule- fie ca aceasta sunt contruite pentru a rula pe pamant sau in aer.

Printre cele mai uimitoare tehnologii prezentate la CES se numara ecranul pliabil al LG, frigiderul inteligent al celor de la Samsung, vehiculul Budd-e a producatorului de masini Volkswagen, dar si o multime de alte gadget-uri utile in sanatate, tehnologie si, de ce nu, doar pentru a ne mentine amuzamentul nostru. Tehnologia nu inceteaza sa ne uimeasca niciodata, insa mintile luminate si inginerii de masini din ziua de astazi au incercat sa dea nastere celor mai tari concepte de masini- pentru ca, in fond, acesta este domeniul care ne intereseaza mai mult decat oricare altul.

Intelligent Aerodynamic Automobile

Astfel, compania producatoare de masini, Mercedes-Benz, a prezentat in cursul acestui eveniment noul concept de masina smart, care poarta denumirea de Intelligent Aerodynamic Automobile. Ce e spectaculos la aceasta masina? Ei bine, Mercedes incerca sa impresioneze intreaga populatie, asa ca noul concept reprezinta un automobil ce se poate transforma, in functie de modul pe care se afla. Asa cum ne-am fi asteptat, design-ul este un luxos, masina avand toate functionalitatile pe care le poate astepta un utilizator de la Mercedes- ceea ce inseamna ca nimeni nu va fi dezamagit. Astfel, cand masina accelereaza la peste 80 km/h, aceasta isi modifica structura, adica isi largeste parasocul si oglinzile retrovizoare. In plus, masina smart Mercedes isi poate amplifica si aerodinamismul masinii atunci cand se modifica ambutisarea de la 50 de milimetri la 0.

Pe scurt, noul concept de masina inteligenta insamna doua masini in una singura: o varianta definita de linii de lux, potrivita pentru activitatile de zi cu zi; si cea aerodinamica- care are abilitatea de a minimiza consumul de combustibil. De asemenea, in modul aerodinamic, masina poate ajunge la viteze de pana la 250 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *