manastiri

Manastiri ce merita atentia ta

manastiriNu este vorba despre manastirile din Romania, in special despre cele din Bucovina, ci despre manastirile frumoase din toata lumea. De convingeri religioase diferite, aceste lacasuri de cult sunt unele dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, atunci cand te afli in tara in care sunt localizate. Insa, nu ai vrea sa afli mai multe despre acestea inainte de a merge la ele sau de a-ti planui urmatoarea vacanta undeva pe aproape, de unde sa le poti face o vizita?

  • Manastirea Yumbulagang din Tibet. Unde este localizata aceasta manastire? In Yarlung Valley, Comitatul Nêdong. Cand este mai bine sa vizitezi aceasta manastire minunata? Din luna mai pana in luna octombrie. In varful a multe privelisti luxuriante si pamanturi roditoare, acest palata devenit manastire sta in picioare inca din cel de-al doilea secol dupa Hristos. A fost construit de catre primul rege tibetan, Nyatri Tsenpo. Impreuna cu privelistile panoramice grozave pe care le poti admira din turnurile sale, si pe langa frumusetea picturilor murale, staturile lui Buddha si ale regilor sai sunt evidentiate cel mai tare.
  • Manastirea St. George din Israel. Unde poate fi regasita In West Bank. Cand o poti vizita? Din luna martie pana in luna mai si din luna octombrie pana in luna noiembrie.  Asezata in desertul biblic Wadi Qelt, aceasta manastire straveche a fost construita de catre calugarii crestini in timpul secolului 4. Sentimentul pe care ti-l ofera cladirea straveche si atat de impresionanta, cu pardoselile sale de mozaic, cu incaperile conservate bine de catre calugari si cu picturile sale care te vor trimite in timp, este unul inimaginabil. Trebuie sa fii acolo ca sa iti dai seama de asta.
  • Manastirea Erdene Zuu din Mongolia. Acest lacas de cult se afla situat in Provincia Ovorkhangai. Poate fi vizitat din luna mai pana in luna august. Este cea mai straveche manastire budista din Mongolia si a fost construita de catre conducatorul Abtai Sain Khan in anul 1585.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *